Instagram/sexualnavychova
StoryEditor

Baby zo Sexuálnej výchovy: Muži majú skreslené predstavy aj o menštruácii. Ich ženy boli šokované, čo si myslia

Dominika Pacigová29.06.2021., 18:00h
Napriek tomu, že neustále zdôrazňujú, že nie sú odborníčky, do správ im z času na čas chodia bizarné fotky. Niektorí žiadajú aj hodnotenie.
Lajkuj Brainee.sk na

O sexe rozprávajú otvorene a bez hanby. V ich podcastoch či videách sa dozvieš, ako si vybrať správny kondóm, či existuje manuál na dokonalý orálny sex, ale aj to, či sa dá homosexualita vyliečiť. Jedinou ich hranicou, ktorú si stanovili už na začiatku, bolo to, že nebudú hovoriť o počte sexuálnych partnerov. Michaela Chrkavá a Valéria Frázová stoja za podcastom Sexuálna výchova. 

Prišli im bizarné správy aj fotky 

Sexuálna výchova oslávila tento rok prvé narodeniny. V tom čase babám ani nenapadlo, že podcast sa stane ich prácou. Prednedávnom ukončili zamestnanecký pomer, aby mohli investovať viac času a energie do ich podcastu. „Ak by sme z toho nemali peniaze, určite by sme Sexuálnu výchovu robili aj naďalej, ale museli by sme popri nej mať aj prácu na trvalý pracovný pomer,“ ozrejmila pre portál Brainee Michaela Chrkavá. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sexuálna výchova (@sexualnavychova)

Doposiaľ stihli nahrať viac ako 30 epizód podcastov, pričom ich súčasťou boli viacerí odborníci, nakrútili viac ako desať videí a majú aj rôzne spolupráce. Aj napriek tomu, že neustále zdôrazňujú, že nie sú vyštudované odborníčky, do správ im chodia rôzne bizarnosti. „Prišlo nám veľa obnažených pohlavných údov, niektorí chceli aj hodnotenie,“ objasnila Valéria Frázová. „Niekedy nám prídu otázky, pri ktorých nevieme, či si z nás robia srandu alebo to myslia vážne,“ dodala Michaela s tým, že každému fanúšikovi Sexuálnej výchovy sa snažia odpísať.

V podcastoch otvorene rozprávajú aj o výbere erotických hračiek. V takmer všetkých prípadoch hovoria na základe vlastnej skúsenosti a do niektorých aktivít „zatiahnu“ aj svojich partnerov. „Zapájame ich chtiac-nechtiac. Povieme im - musíme otestovať hračky do videa, vyčleň si dátum,“ prezradila Valéria. „Zajtra nahrávame, poď, ideme skúšať,“ pridala sa Michaela s tým, že zatiaľ ich partneri neprotestujú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sexuálna výchova (@sexualnavychova)

O čom nevedeli muži? 

Mladí ľudia majú podľa nich nedostatok informácií o sexe. To bolo aj ich primárnou motiváciou, prečo sa začali venovať podcastu. „Aj my sa s každou epizódou naučíme ďalšie informácie. Vplýva na nás všetko, čo nám povedia kamaráti, niečo dostaneme od rodičov, no niektorí ani to nie. Potom aj to, čo vidíme, teda ako sú zobrazované sexuálne akty vo filmoch. To všetko prispieva k tomu, že máme nejaké očakávania, ktoré keď sa nenaplnia, tak máme pocit, že nevedieme kvalitný a dobrý sexuálny život,“ vysvetlila Valéria. 

Michaela zároveň objasnila, že mladí ľudia nemajú skreslené predstavy len o sexe, ale aj o fungovaní celého tela. „Napríklad, keď sme mali podcast o menštruácii, prišlo nám množstvo dotazov, keď muži zistili, že vložka sa nelepí na vagínu, ale na nohavičky. Boli sme prekvapené, že muži majú také skreslené predstavy, no nielen o menštruácii, ale aj o zvukoch pri sexe. Písali nám aj ženy, ktoré sa následne rozprávali s partnermi a boli šokované, čo si reálne mysleli,“ doplnila. 

Chcú ísť na festivaly aj do škôl

Michaela a Valéria by v blízkom čase chceli posunúť Sexuálnu výchovu na inú úroveň. Samy tvrdia, že majú veľa nápadov, ale realizácia je pomalšia, ako by chceli. Spustili už live nahrávania v obmedzenej kapacite aj s publikom. Do konca roka by chceli spustiť aj web. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sexuálna výchova (@sexualnavychova)

Čoskoro ich pravdepodobne uvidíme na festivaloch, no samozrejme, láka ich to aj do škôl. „To by sme veľmi chceli, ale na to si netrúfame samy. Museli by sme sa spojiť s odborníkom a vypracovať komplexnejší projekt,“ uviedla Michaela. „Aj to už však je v počiatočnom štádiu riešenia,“ doplnila Valéria. 

Celý rozhovor s autorkami podcastu Sexuálna výchova si môžeš pozrieť v priloženom videu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 22:10