Hasičská stanica vyhorela, pretože nemala požiarny hlásičX/WELT
StoryEditor

FOTO Pod lampou je najväčšia tma. V Nemecku vyhorela nová hasičská stanica, nemali v nej požiarny hlásič

ČTK18.10.2024., 10:30h

V nemeckej spolkovej krajine Hesensko v stredu vyhorela úplne nová hasičská stanica. Na prekvapenie mnohých v nej nebol požiarny hlásič. Nikomu sa nič nestalo, ale na budove a záchranárskej technike vznikli podľa agentúry AP škody odhadom za 20 až 24 miliónov eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Nová hasičská stanica v Stadtallendorfe funguje od januára a podľa internetových stránok magazínu Stern ju úrady vychvaľovali ako „moderné a inovatívne zariadenie vybavené najmodernejšou technikou”. Požiarny hlásič na stanici ale chýbal.

image

Muž chcel vnúčatám vysmažiť rezne, nakoniec podpálil celý dom. Zasahovať muselo až 165 hasičov

Ukázalo sa, že podľa predpisov nie je potrebné alarmy do stavieb, ako sú hasičské stanice, inštalovať. Šéf hesenských hasičov Norbert Fischer povedal, že „si myslí, že to, čo sa stalo, donúti mnohých ľudí zamyslieť sa a konať”.

Oheň zasiahol deväť z desiatich áut

Horieť začalo jedno zo zásahových vozidiel, v ktorom boli dobíjacie batérie. Nie je vylúčené, že sa vznietila prehriata nabíjačka. Podľa Sternu oheň zasiahol deväť z desiatich záchranárskych áut a hasiči zabránili tomu, aby sa oheň šíril ďalej do budovy.

Plamene sa rozšírili obrovskou rýchlosťou, a tak podľa Fischera nie je isté, či by požiarny hlásič škodám vôbec dokázal zabrániť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. október 2024 16:34