Isle of Wight ponúka aj takéto výhľadyUnsplash/Benjamin Elliott
StoryEditor

Dokonalý dom na anglickom ostrove len za 10 libier? Jedinečná ponuka láka mnohých, no je tu jeden háčik

Miroslav Kamody10.09.2024., 08:00h

S domom prichádza aj riziko, ktoré bude musieť nový majiteľ zvážiť. Išiel by si do toho?

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ sa aj ty momentálne nachádzaš vo fáze života, v ktorej si hľadáš vlastné bývanie, asi ti je jasné, že to je poriadny oriešok. Dostupné bývanie za rozumnú cenu je na Slovensku niečo ako sen, ktorý sa mladým postupne úplne rozplýva. Kto však hľadá, ten nakoniec nájde.

A pokiaľ netrváš na tom, aby si zostal v rodnej krajine, portál LadBible upozornil na ponuku, ktorá sa jednoducho neodmieta. V ponuke sa totiž objavil dom v Spojenom kráľovstve, ktorého cenovka je neuveriteľných 10 libier (11,85 eura). Samozrejme, má to jeden veľký háčik.

image

Pasca na bohatých blbcov? Na predaj je jediný ostrov za 25 miliónov, je to len kus skaly bez vody a elektriny

Bez risku to nebude

Pre zaujímavosť, priemerná cena nehnuteľností v Spojenom kráľovstve sa od minulého roka zvýšila o 2,7 percenta na neuveriteľných 287 924 libier (341 171 eur). Prečo je teda dvojdom s dvomi spálňami a jednou kúpeľňou vo Ventnore na Isle of Wight na predaj za desať libier?

Vysvetlenie je jednoduché - nehnuteľnosť sa nachádza hneď vedľa oblasti, ktorú nedávno zasiahol zosuv pôdy po tom, čo sa v decembri zrútilo viac ako 16 hektárov pôdy. Obyvatelia z približne 20 nehnuteľností boli spočiatku nútení opustiť svoje domovy, pričom niektorí z nich sa nemohli vrátiť.

V ponuke na webe Rightmove sa píše: „Voľný dvojdom s 2 spálňami len pre kupujúcich v hotovosti, ktorý si vyžaduje rekonštrukciu. Nehnuteľnosť susedí s oblasťou nedávneho zosuvu pôdy, avšak na budove a samotnej lokalite sú zjavné len menšie stavebné poškodenia.”

Blížiaca sa aukcia

„Zámerom Island Roads a Isle of Wight Council zostáva znovu otvoriť Leeson Road hneď, ako to bude bezpečné. Vnútorné obhliadky nebudú možné. Obhliadku nehnuteľnosti dražitelia nevykonali. Na predaj formou online aukcie (bezpodmienečne) v piatok 27. septembra 2024 s DOKONČENÍM 6 TÝŽDŇOV, prihadzovanie sa otvorí o 10:00.”

image

Dom nemá žiadne fotografie zvnútra

Google Maps

Podľa histórie predaja nehnuteľnosti bol dom naposledy predaný za 60-tisíc libier (71-tisíc eur) v roku 1999. Zostáva si teda položiť jedinú zásadnú otázku - si ochotný riskovať kúpu domu, ktorý sa nachádza hneď vedľa zosuvu, aj keď ním v podstate nebol zasiahnutý? 

ANKETA
Išiel by si do kúpy tejto nehnuteľnosti?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. október 2024 22:56