Ilustračná fotoTasr/Tasr
StoryEditor

V rýchliku pobehoval baran s plienkou. Znečisťoval vlak a okusoval cestujúcich

iDnes.cz06.09.2024., 10:45h

Cestujúci v stredu v rýchliku Intercity medzi Varšavou a Bialystokom v Poľsku zažili nezvyčajného pasažiera. K vlaku prvej triedy na hlavnej stanici vo Varšave pristúpila žena so psom a baranom, informovala televízia TVN24.

Lajkuj Brainee.sk na

Obe zvieratá mala majiteľka na vôdzke a baran mal na sebe plienku, takže sprievodcu presvedčila, aby im umožnil cestovať vo vlaku. Cestujúci opísali, že baran bečal a pobehoval po vagóne. Neskôr začal znečisťovať vagón, keď obsah jeho plienky začal vypadávať na podlahu. Hoci majiteľka po ňom upratala, niektorí cestujúci sa radšej presunuli do iného vozňa.

Dve ženy zasiahli, keď baran začal žuť topánky jednej z cestujúcich a opäť znečistil podlahu. Obrátili sa na sprievodcu, ktorý barana z vlaku odstránil. Spolu s majiteľkou a psom musel baran vystúpiť v obci Szepietowo, ktorá je od Bialystoku vzdialená len 40 kilometrov. Vo vlaku bol približne jeden a pol hodiny.

Hovorca spoločnosti PKP Intercity Maciej Dutkiewicz uviedol, že išlo o neobvyklú situáciu. Tvrdí, že mnohí cestujúci cestujú vlakom so zvieratami, najčastejšie so psami alebo mačkami.

„Ak ide o menšieho barana, možno s ním zaobchádzať ako s veľkým psom a samozrejme, pravidlá prepravy zvierat platia aj v tejto situácii," povedal hovorca. Dodal, že ak sa tieto pravidlá porušia a zviera napríklad začne znečisťovať vlak, "sprievodca má právo vyviesť majiteľa a zviera z vlaku pred ukončením cesty".

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 19:01