Kengura ušla z českého väzeniaBrainee x Canva AI
StoryEditor

Z českej väznice utiekli dve kengury. Podhrabali sa, polícia spustila veľkú pátraciu akciu

ČTK08.08.2024., 12:36h

Z väznice v Jiřicích na Nymbursku v sobotu utiekli dve kengury, jednu ešte musia odchytiť. Naposledy sa pohybovala okolo väznice vo štvrtok ráno. S odchytom pomáha aj veterinár, povedala hovorkyňa väznice Hana Prokopová.

Lajkuj Brainee.sk na

V areáli väznice, ktorá funguje ako takzvaná otvorená, je chovateľský kútik, kde je okrem klokanov aj niekoľko ďalších zvierat. Ako informuje portál CNN Prima News na základe agentúry ČTK, kengury sa spoločne podhrabali z výbehu a zatiaľ čo jedna bola čoskoro späť vo väznici, druhá sa doteraz vrátiť nechce.

image

Ponúkal luxusné jedlo, za jeho mrežami bol aj Čech. Alcatraz nebolo len brutálne väzenie bez šance na únik

Pohybuje sa v bezprostrednom okolí väznice a na jej odchyte sa pracuje, avšak tak, aby zviera neutrpelo žiadne zranenia ani inú ujmu. „Spolupracujeme s veterinárom, ktorý sa špecializuje na exotické zvieratá,“ uviedla Prokopová. Ľudia môžu v prípade, že klokana pri väznici zbadajú, volať na linku 325 558 111.

Terapeutické zvieratá

Klokany, rovnako ako ostatné zvieratá chované v otvorenej väznici, sú významným terapeutickým prvkom pre odsúdených. Vo väznici ich chovajú od roku 2018.

image

Kengura

Unsplash

Väznica má ďalšie špecializované projekty zamerané na pestovateľstvo a chov zvierat, ako napríklad na včelárstvo, farmový chov danielov, poľnohospodársku činnosť a chov hospodárskych zvierat. Prítomnosť zvierat vo väznici posilňuje u odsúdených zmysel pre zodpovednosť a pomáha u nich vytvárať aj nové kompetencie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. september 2024 04:25