Posledné slová pred smrťouUnsplash/Dominik Lange
StoryEditor

Pracovníci nemocnice sa podelili o mrazivé posledné slová pacientov. Niekto videl muža v čiernom, iný zase cítil, že zomrie

Miroslav Kamody09.07.2024., 13:00h

Z týchto viet ti prebehne mráz po chrbte. Smrť človeka je pre nás stále záhadou, niektoré odchody sú však poriadne desivé.

Lajkuj Brainee.sk na

Lekári sú často svedkami zásadných momentov v živote ľudí - od tehotenstva a pôrodu až po smrť. Denne vidia udalosti, ktoré sú pre ostatných výnimočné, no len niektoré sa vryjú aj do ich pamäte. Ako píše portál Unilad, byť s pacientmi, ktorí ležia na smrteľnej posteli, často znamená, že lekári a sestra sú tí, ktorí budú počuť ich posledné slová.

Ale čo ak sú tieto slová strašidelné? To chcel vedieť jeden používateľ sociálnych sietí, čo ho prinútilo spýtať sa ľudí z Redditu: „Aké boli najstrašidelnejšie posledné slová, ktoré ste počuli od pacienta tesne pred jeho smrťou?“ A odpovedali mu tisícky ľudí. Toto sú tie najstrašidelnejšie. 

image

Mŕtvi mlčia, chválil sa vrah z Horehronia v krčme. Nález ovce v jaskyni Mariána nakoniec usvedčil, súd ho poslal na šibenicu

Muž v čiernom

Jedna osoba si spomenula na desivý moment, keď sa žena priznala, že videla muža oblečeného v čiernom len chvíľu predtým, ako naposledy vydýchla, čo lekára vydesilo natoľko, že už potom nechcel byť v miestnosti.

„Milá stará dáma povedala mojej sestričke, že sa chce obliecť do bielej. Keď sa jej spýtali prečo, povedala: ‘Muž v čiernom je tu‘. Pozrela sa do rohu miestnosti. Sestrička sa pozrela, ale nikto tam nebol. Vtedy som vošiel do miestnosti. Požiadali sme ju, aby opísala, čo vidí, a ona povedala: ‘Je celý v čiernom a má na hlave cylinder‘.”

„Potom zašepkala ‘a jeho oči sú červené‘, zatiaľ čo sa jej oči presunuli cez miestnosť priamo za sestru - akoby ho sledovala, ako sa k nám približuje. Zomrela neskôr v noci. Bolo to však neočakávané. Tá miestnosť ma desila ešte dlho potom.”

image

Posledné slová pred smrťou

Unsplash/National Cancer Institute

Návšteva príbuzného

Niekto iný zase napísal o 83-ročnej žene, ktorá povedala: „Moja mama je tu. Ideme?“ O niekoľko minút neskôr nakoniec zomrela. 

Zlá predtucha

Spomenuli si aj na inú staršiu dámu, ktorá povedala: „Myslím, že dnes zomriem...” Sestra jej preto urobila odbery, no všetko vyzeralo byť v poriadku. „Bola stabilizovaná. O pár hodín neskôr dostala infarkt. Nie sú to jej posledné slová, ale posledné, ktoré mi kedy povedala.“

Návšteva anjela

Iná sestrička, ktorá pracovala jednotke s ľuďmi s demenciu a Alzheimerom, spomenula: „Stav môjho veľmi obľúbeného pacienta sa neustále zhoršoval, takže som ho veľmi často kontrolovala. Viedli sme dlhé rozhovory a žarty, ale v posledných dvoch týždňoch svojho života prestal úplne rozprávať a v skutočnosti vôbec neuznával konverzáciu namierenú na neho.”

image

Toto americké mesto horí už vyše 50 rokov. Za skazu Centralie môžu samotní obyvatelia, plamene neutíchnu ešte celé storočie

„Večer som dokončila svoje kolá s liekmi a išla som za ním, aby som ho videla predtým, ako som odišla. Povedala som mu, že odchádzam a že ho uvidím nasledujúci deň, pozrel sa mi do očí, usmial sa tak úprimne a povedal: ‘Vyzeráš ako anjel.’ Myslela som si, že to bolo milé. Na druhý deň ráno zomrel.”

Priznanie na smrteľnej posteli

Jedna osoba napísala: „Som chirurg. Muž na smrteľnej posteli stále dokola opakoval ‘telo je v lese pri dube‘, až kým neodišiel. Polícia bola upozornená a prehľadala niekoľko lesov za mužovým domom, ale nikdy nič nenašla.” Ak aj ale išlo o priznanie dávno zabudnutného prípadu, jeho rozlúštenie sa už zrejme nikdy nedozvieme.

image

Posledné slová pred smrťou

Unsplash/Mathurin NAPOLY/matnapo

Ďalej ti prinášame ešte niekoľko ďalších krátkych príbehov, o ktoré sa ľudia podelili:

  • Nie som lekár, ale počul som jednu starú pani, ktorá to šepkala svojmu manželovi, ktorý umieral na problémy s obličkami. „Toto porazíš, vyviazol si z vraždy, toto nič nie je.”
  • Môj starý otec na smrteľnej posteli povedal, že „nemajú oči” - stále mi z toho behá mráz po chrbte.

  • Som hrobár. Išli sme do opatrovateľského domu a keď sme kráčali po chodbe, jeden z pacientov sa rozčúlil, otvoril dvere na svojej izbe a videl nás kráčať s nosidlami. „Uvidíme sa budúci týždeň chlapci.” A hádajte, koho sme mali vyzdvihnúť budúci týždeň.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 01:32