Ruskí vojaci sa chvália zabitými zvieratamiUanmials.eng/X
StoryEditor

Ohavné činy Rusov. V okupovanej Chersonskej oblasti zabíjajú zvieratá a hrdo s nimi pózujú

Nikola Michalkova31.01.2024., 13:00h

Bez hanby. Aj tak by sa dalo nazvať konanie ruských vojakov, ktorí zabíjajú nevinné zvieratá a fotia sa s nimi.

Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinská organizácia na ochranu zvierat Uanimals zverejnila skutočne ohavné činy ruských vojakov. Tvrdí, že zabíjali nevinné zvieratá v okupovanej Chersonskej oblasti a svoje otrasné činy zachytávali na fotografiách. Hrdo na nich pózovali s mŕtvym zvieraťom v ruke ako s trofejou. Fotografie organizácii poslal člen dobrovoľníckej komunity, píše sa na portáli The New Voice of Ukraine.

image

Vojna na Ukrajine očami sociálnych sietí. Šíria sa videá z frontu aj dezinformácie, Rusko zakázalo Facebook aj Instagram

Mŕtve zvieratá

Na fotografiách je vidno, ako Rusi držia mŕtve zajace, vtáky či dokonca aj jeleňa a pózujú s nimi. Bez hanby sa chvália svojím úlovkom, pričom sa usmievajú. Informácie tiež potvrdil aj pracovník Ústavu zoológie  Schmalhausene. Presné miesta týchto otrasných činov sa nedá určiť, ale analýza, ktorú vykonala organizácia, potvrdzuje, že fotografie s veľkou pravdepodobnosťou zhotovili v Chersone.

Pred ruskou inváziou sa jeleňom dobre darilo v rezervácii Askania-Nova a tiež aj v Azovsko-syvašskom národnom parku. Obe lokality sú momentálne okupované Rusmi. „Tieto zábery sú ďalším dôkazom toho, že Rusi na Ukrajine zabíjajú všetko živé a páchajú skutočnú ekocídu,“ uvádza organizácia.

Rusi podľa ukrajinských vojakov ničia prírodné rezervácie. Umiestňujú tam techniku, zriaďujú výcvikové priestory a taktiež aj lovia unikátne druhy zvierat.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 02:13