Elon MuskTesla Owners Silicon Valley/X
StoryEditor

Musk navštívil so svojím trojročným synom Osvienčim. Ignoroval pritom upozornenie, že miesto je nevhodné pre deti

Nikola Michalkova25.01.2024., 10:00h

Ukazovať deťom kruté a nepríjemné udalosti z dejín je síce v istom zmysle v poriadku, avšak treba dbať aj na vek.

Lajkuj Brainee.sk na

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk v pondelok navštívil Osvienčim, bývalý nacistický koncentračný tábor, ktorý sa do dejín zapísal ako najkrutejšie miesto, kde umiestňovali Židov. Aj v súčasnosti každý, kto miesto navštívi, nemá z prehliadky dobrý pocit a niektorým spôsobuje skutočne zimomriavky.

Spolu s dieťaťom

Elon Musk návštevu absolvoval s osobnosťou pravicových médií Benom Shapirom. Okrem neho ale zobral aj jedno zo svojich detí, konkrétne trojročného syna. Na fotografiách je vidno, ako ho drží na rukách. Asi sme ešte nevideli, že by rodičia svoje deti brávali na také strašné miesto, akým je bývalý nacistický koncentračný tábor. Elon Musk sa zjavne rozhodol, že bude výnimkou. Samotná stránka Osvienčimu upozorňuje, že návšteva tábora sa neodporúča deťom, ktoré sú mladšie ako 14 rokov, píše sa na portáli Business Insider. 

image

Elon Musk

Oli London/X

Musk Osvienčim navštívil súkromne, pričom položil veniec a tiež sa zúčastnil na spomienkovej akcii. Fotografie ho spolu s dieťaťom zachytili pred neslávne známym nápisom „Arbeit macht frei“, ktorý sa nachádza pri vstupe do areálu. Druhá fotografia bola údajne zachytená v samotnom vnútri komplexu.

image

Pred bránou tábora smrti v Osvienčime zriadili stánok so zmrzlinou. Múzeum hovorí o nedostatku rešpektu

Musk v minulosti propagoval otvorene antisemitský príspevok na sociálnej sieti X, za ktorý sa následne ospravedlnil. Ktovie, či si touto návštevou nechcel zlepšiť karmu, ale uznávame, že aspoň priznal, že sa mýlil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 23:22