Pred Putinom sa skrývalo dieťa.Screenshot Video X/
StoryEditor

VIDEO Dieťa sa v nemocnici skrývalo pred Putinom pod perinou. Zoberiem ti telefón, hrozila mu matka

iDnes.cz09.11.2023., 16:30h

Medzi filmármi sa hovorí, že najhoršie je natáčanie so zvieratami a deťmi. Svojím spôsobom to potvrdil aj ruský diktátor Vladimir Putin, ktorý navštívil Národné výskumné centrum detskej hematológie, onkológie a imunológie Dmitrija Rogačeva v Moskve. Narazil tam na pacienta Vadima, ktorého prítomnosť vodcu vôbec nezaujímala. Chlapcova matka mu potom pohrozila, že mu zabaví mobilný telefón.

Lajkuj Brainee.sk na

Počas návštevy sa Putin nechal nafilmovať, ako sa „prirodzene“ pohybuje medzi detskými pacientmi v izbách. U Vadima však nebol veľmi úspešný. Po jeho vstupe sa chlapec vo veku asi ako žiak prvej triedy schoval pod prikrývku. A nezdalo sa, že by sa chystal vyjsť von. „Len sa hanbí,“ ospravedlňovala sa šéfovi Kremľa jeho matka.

„Nehanbi sa,“ povedal mu Putin. „Nie!“ kričí chlapec. Prezident sa ho znova spýta, ako sa volá. Povie mu, aby mu to povedal spod periny. Keď sa nič nedeje, vstúpi do hry matka s dôrazným argumentom. „Vadim, zabavím ti telefón. Dva dni budeš bez neho,“ vyhráža sa.

Chlapec sa teda vyteperí spod periny, ale vládcu krajiny to už nezaujíma. Nereaguje ani na otázky o jeho obľúbenej hre. Keď nahnevane pohrozí rukou, matka mu odpovie „Minecraft“. A Vadim opäť zalieza pod deku. A to je koniec úryvku, ktorý na sociálnej sieti X zverejnila napríklad Nexta.

Podľa oficiálnej webovej stránky Kremľa si Putin počas návštevy prezrel operačnú sálu na oddelení anestéziológie a resuscitácie, herňu a školské miestnosti na oddelení detskej onkológie, chirurgie hlavy a krku, neurochirurgie a kontrolnú miestnosť PET/CT na oddelení rádionuklidovej diagnostiky a terapie.

„Prezident navštívil aj rehabilitačno-terapeutické oddelenie, kde sa porozprával s pacientmi a ich rodičmi,“ dodala prezidentská kancelária bez ďalších podrobností. V sprievode zástupcov moskovskej nemocnice a ministerstva zdravotníctva si prezrel aj novú budovu nukleárnej medicíny.

Agentúra Reuters uviedla, že Putin sa rozhodol kandidovať v marcových prezidentských voľbách, ktoré ho udržia pri moci najmenej do roku 2030. Podľa ruských vládnych zdrojov cíti, že musí previesť Rusko „najnebezpečnejším obdobím“ za posledné desaťročia. Návšteva nemocnice už môže byť súčasťou Putinovej predvolebnej kampane.

Portál IDnes.cz patrí do portóflia vydavateľstva Mafra, do ktorého spadá aj Brainee.sk

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 05:18