Chorvátsko, SplitPixabay/
StoryEditor

Na rôznych miestach v Chorvátsku nahlásili bomby, polícia dostala presný rozpis časov, kedy mali vybuchnúť

TASR17.07.2023., 10:31h

Chorvátska polícia a redakcie miestnych novín dostali v pondelok v skorých ranných hodinách správu, podľa ktorej boli na niekoľkých miestach v letovisku Split rozmiestnené výbušniny. Informácia sa ukázala ako falošná.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa mailu, ktorý prišiel do redakcií novín, mali byť bomby detonované o 11:00 predpoludním. Odosielatelia mailu samých seba označili za "tretiu generáciu Červených brigád".

Dve bomby mali byť podľa nich nastražené v Kostole sv. Franja, jedna pri pamätníku chorvátskej domobrany, šesť bômb na rôznych miestach v nákupnom stredisku City Center one a dve údajne na splitskej radnici.

„Na všetky lokality boli vyslaní príslušníci polície, ktorí preverujú pravdivosť oznámenia a podniknú všetky opatrenia v záujme ochrany bezpečnosti občanov,“ uviedli policajné zdroje.

Večernji.hr pripomína, že už minulý piatok dostali redakcie novín v Chorvátsku informáciu, že výbušné zariadenia boli nastražené na niekoľkých miestach hlavného mesta Záhreb. Polícia po preskúmaní situácie zistila, že sa táto správa nezakladala na pravde. A rovnako to bolo aj dnes. Oznámenie o nastražených výbušninách na viacerých miestach obľúbeného chorvátskeho letoviska Split sa podľa tamojšej polície ukázalo ako nepravdivé.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 05:20