Nepokoje vo Francúzsku sa vyostrujú, polícia v noci zatkla cez 700 ľudíNacho Doce/Reuters
StoryEditor

Nepokoje vo Francúzsku sa vyostrujú, polícia v noci zatkla cez 700 ľudí

TASR02.07.2023., 10:00h

Výtržníci vo Francúzsku vrazili v noci na nedeľu autom do domu starostu mesta južne od Paríža. Pri útoku zranili jeho manželku a jedno z ich detí.

Lajkuj Brainee.sk na

Demonštranti „vrazili autom“ do domu, keď rodina spala a potom ho „zapálili“. „Bol to pokus o vraždu z nevýslovnej zbabelosti,“ napísal starosta Vincent Jeanbrun na Twitteri.

„Moja žena a jedno z mojich detí boli zranené. Včera večer bol dosiahnutý míľnik v hrôze a hanbe,“ dodal starosta mesta L‘Hay-les-Roses.

Incident sa odohral počas piatej noci násilných nepokojov vo Francúzsku. Vyvolala ich smrť 17-ročného mladíka, ktorého zastrelila policajná hliadka počas dopravnej kontroly.

Polícia túto noc zatkla 719 ľudí, ktorý útočili na policajtov, obchody a zapaľovali autá, informovalo v nedeľu ministerstvo vnútra.

Niekoľko hodín predtým ministerstvo zverejnilo predbežný údaj o 486 zatknutých. Uviedlo, že násilie sa v porovnaní s predchádzajúcou nocou, keď bolo zatknutých približne 1300 ľudí, zmiernilo.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 14:48