Ilustračná fotoArchív/
StoryEditor

Nahí olizujú zeleninu v záhonoch, majú to robiť pred deťmi. Vo Francúzsku bojujú o grant pre ekosexuálov

ptt19.06.2023., 10:00h

Francúzsky umelecký spolok Lundy Grandpré propaguje ekosexualitu prostredníctvom svojich vystúpení v záhradách v Lyone. Na podnet miestneho vicestarostu pre kultúru teraz spolok žiada mesto o grant na svoje nahé predstavenia. Starosta druhého lyonského obvodu Pierre Oliver to však označil za militantné a ideologické využívanie verejných peňazí.

Lajkuj Brainee.sk na

Združenie Lundy Grandpré, ktoré podporuje ekosexualitu, ponúka prehliadky svojich nahých členov v záhradách Lyonu. Podľa niektorých svedkov sa to deje za účasti detí.

„Záhrada je priestorom na vyvrátenie zavedených noriem. Tu sa bozkávame s rastlinami a delíme sa o bylinkové čaje. Záhrada je miestom, kde prebúdzame svoje telá k radosti z praxe a ekosexuálneho myslenia,“ opisuje združenie zážitok zo svojich vystúpení.

Podľa časopisu LyonMag chce teraz mesto na podnet viceprimátorky pre kultúru Nathalie Perrin-Gilbert odhlasovať grant na ich predstavenia.

Starosta druhého obvodu Pierre Oliver sa proti tomu dôrazne ohradil. „Mesto Lyon a jeho starosta Gregory Doucet znížili 37 kultúrnych dotácií, aby financovali nahé indivíduá tancujúce v záhrade pred deťmi. Militantné a extrémistické využívanie rozpočtu už nemá žiadne hranice. Ani neslušnosť," odsudzuje združenie Oliver.

Ekosexualita je koncept, ktorý presadzujú aktivistky Annie Sprinkle a Beth Stephens. Podľa ich webovej stránky ide o „nový prístup k súčasnému mysleniu o globálnej environmentálnej kríze“. „Vnímajte prírodu ako svojho milenca a milenca svojej milenky. Nie ako svoju matku. To je podstata ekosexuality a niečo, čo naša planéta práve teraz potrebuje,“ hlása dvojica.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 12:51