Manžela zavraždila pre finančné problémy.Wood Tv8, Michigan Department Of Corrections/Abc
StoryEditor

Papagáj sa takmer stal kľúčovým svedkom vraždy. Opakoval posledné slová muža, ktorého zabila manželka

Nikola Michalkova19.01.2023., 12:00h

Počas toho, ako vraždila manžela, zabudla na domáce zviera. Papagáj na súde prehovoril a skoro sa stal kľúčovým svedkom.

Lajkuj Brainee.sk na

Martin Duram bol zavraždený vo svojom dome v Michigane ešte v máji 2015. Bol zastrelený piatimi výstrelmi. Jeho ženu Glennu našli vedľa neho, tiež postrelenú jednou ranou. Prokurátori predpokladali, že to mohol byť nepodarený pokus o samovraždu, píše sa na portáli Unilad.

Našla ich suseda

Suseda znepokojilo, keď dvojicu, ktorá bola spolu už 11 rokov, dlhšie nepočula, ako sa spolu rozprávajú. Nakoniec mala ísť do domu, aby sa presvedčila, či je všetko v poriadku, ale manželský pár našla v spálni na zemi. Najskôr si myslela, že sú obaja mŕtvi, preto zavolala pomoc. Následne sa zistilo, že Glenna stále dýcha. 

Seržant Gary Wilson, ktorý kontroloval pulz Glenny, na súde povedal, že ako sa jej dotkol, jej oči sa otvorili a jej telo sa trhlo pri tom, ako sa spýtala: „Čo robíš?“

image

Toto nevymyslíš. Napísala blog „Ako zabiť svojho manžela“, odsúdili ju za zabitie svojho muža

Na základe informácií z portálu The Detroit News policajné hlásenie odhalilo, že manželský pár zažíval finančné problémy, čo mohlo viesť aj k streľbe. Problémy mohol zhoršiť aj fakt, že žena bola závislá na automatoch. Vyšetrovateľom sa podarilo nájsť aj vražednú zbraň, ktorou bola pištoľ Ruger Single-Six. Okrem toho sa objavil aj papagáj, ktorý sa takmer stal kľúčovým svedkom. Bývalá priateľka Martina Durama Christina Keller, ktorá si papagája vzala do starostlivosti, ho počula hovoriť: „nestrieľaj!“ Okrem toho tiež kričal: „Okamžite poď sem!" Keller tiež pre portál As It Happens opísala: „Myslím si, že je to dielik z puzzle. Myslím si, že sú to možné posledné slová. Naozaj verím, celým srdcom, že väčšina z jeho slov pochádza z tej noci. Vydesilo ma to.“ 

Vták nebol v súdnom procese

Papagáj napokon nebol využitý pri súdnom procese, ale prokuratúra ho pôvodne zvažovala ako možnosť, pričom prokurátor okresu Newago Robert Springstead v tom čase povedal, že „existujú nejaké dôkazy na podporu“ Kellerovej teórie. 

image

Papagáj mal opakovať posledné slová muža.

Wood Tv8/Abc

Keller dodáva: „Pozrela som sa do policajných reportov. Niekoľko susedov povedalo, že sa máme porozprávať s vtákom. Viem, že to znie smiešne, ale taký je Bud inteligentný, že ľudia skutočne verili, že bol toho svedkom.“ Hoci by to dávalo zmysel a papagáj skutočne mohol opakovať mužove posledné slová, svedkom na súde sa nestal. 

Odpykáva si doživotie

Nasledujúci rok Najvyšší súd oznámil, že sa nebude môcť odvolať proti rozhodnutiu, pričom zamietol, že súd „nie je presvedčený, že predložené otázky by mal preskúmať tento súd.“

Na základe informácií The Cinemaholic si Glenna odpykáva v súčasnosti doživotný trest v nápravnom zariadení Women’s Huron Valley v Pittsfield Charter Township v štáte Michigan. 

V roku 2019 Glenna požiadala o nový súdny proces, ale jej žiadosť bola zamietnutá štátnym odvolacím súdom. Tvrdila totiž, že jej práva boli porušené, keď prokurátori použili údaje, ktoré získali z mobilných telefónov ako dôkaz v riešenom prípade. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:37