Riverdale Road je 17 kilometrový úsek, o ktorom kolujú mnohé strašidelné príbehyJeremy Hig/Instagram
StoryEditor

Najstrašidelnejšia cesta sveta má 17 kilometrov. Príbehy vrážd či otrokov, ktoré ťa zaručene vydesia

Nikola Michalkova01.11.2022., 15:00h

Cesta nachádzajúca sa v Spojených štátoch sa považuje za jednu z najstrašidelnejších ciest na celom svete. Súdiac podľa niektorých príbehov, ktoré sa o ceste rozprávajú, sa niet čomu čudovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Všetko to závisí od toho, či veríš alebo neveríš na duchov či na iné nadprirodzené veci. Na portáli Unilad sa uvádza, že ak na nadprirodzeno veríš, alebo ti aspoň trochu naháňa zimomriavky, niektoré z týchto príbehov, ktoré sa týkajú Riverdale Road v Colorade, sa ti budú  páčiť. Príbehy zahŕňajú vraždy, lynčovania otrokov, šialeného ducha, ktorý šoféruje auto či čarodejnice. Môžeš mať pocit, že to všetko sú len príbehy zo seriálu Supernatural, avšak príbehy, ktoré sa mali stať na tejto ceste, môžu mať spojitosť so skutočnosťou. Ale to sa my už pravdepodobne naisto nedozvieme. 

Všetko na niekoľko kilometrovej ceste

Cesta, ktorá má vyše 17 kilometrov, na dlhom úseku spája dve inak nevýrazné mestá v strede USA. Thornton je predmestie Denveru a Riverdale Road ho spája s Brightonom, ktorý leží o niečo severnejšie. 

„Postavená je tak, ako väčšina územia USA. Na pôde, ktorá v minulosti patrila domorodým Američanom, čo viedlo k teóriám, že sú tam prítomní zlí duchovia. Takisto existuje teória, že na tomto úseku cesty boli zabité čarodejnice,“ uvádza sa na portáli Unilad.  

Cesta dostala svoje pomenovanie

Riverdale Road je prezývaná aj ako „Brána do pekla“, pretože existuje príbeh o dome skrytom za veľkými bránami. Má totiž existovať správa, ktorá opisuje prípad muža, ktorý mal zabiť svoju ženu a deti tým, že podpálil dom, v ktorom žili. Dom mal sídliť za veľkými bránami, na základe ktorých vznikla prezývka. Okrem toho sa povráva, že obete požiaru majú stále kráčať po tejto ceste.

Ďalšie teórie naznačujú lynčovanie otrokov pozdĺž tejto cesty, a tieto príbehy tiež prispeli k nadprirodzeným príbehom, ktoré o vyše 17 kilometrovej ceste kolujú. Je až neuveriteľné, koľko tragédií sa spája s jednou cestou, ktorá spája dve mestá. 

„Jedna z obzvlášť zvláštnych správ hovorí o duchovnom vodičovi auta Camaro, ktorý má vyhľadávať vodičov poháňaných k pretekaniu do záhuby.“ Samozrejme, rýchle jazdy na cestách by nemali byť tolerované nikde, ale rozhodne by si sa nemal púšťať do žiadnych pretekov na tomto úseku cesty. 

Čarodejnice tiež dostali priestor

Nie všetky príbehy sa týkajú duchov či otrokov. Existujú príbehy aj o vidieckych oblastiach a štruktúrach, ako sú kurníky, kde sa mali stretávať čarodejnice a členovia kultu. Otázka je, že hoci všetky príbehy znejú nereálne a možno prifarbené fantáziou, niečo také sa nedá úplne vymyslieť, no nie?

image

Jeden z najprestížnejších cestovateľských webov vybral top halloweenske destinácie. Je medzi nimi aj Slovensko

Skutočnosť či výmysel

Samozrejme, možno sa tam nič nadprirodzené nedeje a všetky príbehy sú len príbehmi, ale ak sa budeš niekedy nachádzať niekde blízko tejto cesty, môžeš sa v noci previesť a presvedčiť sa o tom sám. Ale maj na pamäti, žiadne preteky, obzvlášť nie proti neviditeľnom vodičovi na aute Camaro. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:21