Amú HádžíProfimedia/
StoryEditor

Celé desaťročia sa nesprchoval. Konečne sa umyl, onedlho na to zomrel. Do histórie sa zapíše ako najšpinavší človek sa svete

TASR25.10.2022., 14:09h

Vo veku 94 rokov zomrel Iránec, ktorý si vyslúžil prezývku "najšpinavší muž na svete", keďže sa celé desaťročia nesprchoval. S odvolaním sa na utorňajšie správy iránskych štátnych médií o tom informuje agentúra AFP.

Lajkuj Brainee.sk na

Amú Hádží, ktorý sa neumýval už viac ako polstoročie a bol slobodný, zomrel podľa iránskej agentúry IRNA v nedeľu v dedine Dežgá v juhoiránskej provincii Fars. Podľa vyjadrenia miestneho predstaviteľa sa nesprchoval zo strachu, že by tak mohol „ochorieť”.

image

Medzinárodná škola jogy ukrývala desivé tajomstvo. Polícia odhalila, že išlo o kult, ktorý vychovával sexuálne otrokyne

Ako píše portál iDnes, keď sa ho mládež v dedine pred rokmi pokúsila okúpať, utiekol. Skupina mužov s ním vtedy išla autom k rieke. Akonáhle Hádžímu došlo, čo naňho chystajú, vyskočil z vozidla. V roku 2013 bol o jeho živote podľa iránskych médií natočený krátky dokumentárny film s názvom Podivný život Amúa Hádžího.

Pred niekoľkými mesiacmi ho však podľa správy agentúry IRNA dedinčania „prvýkrát vzali do umyvárne, aby sa umyl”.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 10:51