Fínska premiérka pod paľbou kritiky pre jej záľubu v divokých večierkochVisegrád 24/Screenshot
StoryEditor

VIDEO Divoká diskotéka s kamošmi. Fínska premiérka čelí kritike za svoj party life

Nikola Michalkova18.08.2022., 16:00h

Na internete koluje video fínskej premiérky Sanny Marinovej, ktoré ukazujú jej záľubu vo večierkoch. Politička sa po ňom ocitla pod paľbou kritiky, ktorá hovorí, že sa baví viac ako vládne.

Lajkuj Brainee.sk na

Video, ktoré sa na internete šíri rýchlosťou blesku, ukazuje zostrihané zábery fínskej premiérky Sanny Marinovej. Pôvod videa nie je zatiaľ známy. Premiérka mala na videu nespútane tancovať a spievať. 

Pod paľbou kritiky

Správanie fínskej premiérky nezostalo nepovšimnuté. Kritika sa týka najmä toho, že takéto správanie nie je vhodné pre ženu v jej politickom postavení a zároveň jej oponenti tvrdia, že sa baví viac, ako vládne. Aj napriek tomu, že malo ísť o jej voľný čas, verejnosti sa spôsob jeho využitia nepáčil. 

Sanna Marinová si už počas pandémie získala pozornosť. Zatiaľ čo sa išla baviť, nechala si telefón doma, hoci ako premiérka ho má mať stále so sebou. Jej tím jej medzitým volal, aby ju upozornil, že prišla do styku s nakazenou osobou.

Obvinenia z brania drog

Fínska premiérka nečelila kritike len pre jej „žúrovania“, ale aj obvineniu z užívania drog. Ako sa vyjadrila samotná premiérka, toto obvinenie odmieta a tvrdí, že pila iba alkohol a bavila sa búrlivým spôsobom. „Tancovala som, spievala a žúrovala – úplne legálne veci. A nikdy som nebola v situácii, že by ma niekto videl s drogami,“ vyjadrila sa na portáli BBC News.

Líderka opozičnej strany Riikka Purra, vyzvala fínsku premiérku, aby si dobrovoľne urobila drogový test, pretože podľa nej nad ňou visí tieň pochybností. Iní opoziční politici zase hovoria, aby médiá a samotná premiérka prestali riešiť večierky a venovali sa dôležitejším problémom. 

Na svoju obhajobu sa premiérka pre novinárov vyjadrila: „Mám rodinný život, mám prácu a mám svoj voľný čas, ktorý trávim so svojimi priateľmi. Je to takmer to isté, ako ostatní ľudia v mojom veku,“ uvádza sa na BBC News. Zároveň dodáva, že sa nebude meniť a zostane taká, aká je. 

Samozrejme, nájdu sa aj ľudia, ktorí tvrdia, že v jej veku je to normálne zabávať sa s priateľmi. Ale tiež sú aj ľudia, ktorí sú takýmto správaní zaskočení či pobúrení. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:43