Ilustračná fotoWikimedia, Pixabay/1195798/
StoryEditor

Ukrajinskí farmári otrávili ruské jednotky čerešňami, tvrdí starosta Melitopoľu

som19.06.2022., 12:25h

Ukrajinskí farmári predvídavo otrávili čerešne, ktoré Rusi neskôr ukradli. Aj takto môže vyzerať sabotáž, keď svojho protivníka poznáš dobre.

Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinci na územiach okupovaných ruskými silami údajne využívajú všetky prostriedky, ktoré majú k dispozícii, na sabotáž útočníkov, vrátane otrávenia čerešní, uviedol vo štvrtok miestny predstaviteľ. Píše New York Post.

Ivan Fedorov, starosta Melitopoľu v Záporožskej oblasti, počas televízneho vysielania prezradil, že ukrajinskí farmári dokázali vyradiť okupantov "z prevádzky "pomocou kontaminovaných kôstkovín.

image

Rusi odviezli úrodu čerešní z Melitopolu, zaplatia neskôr

Partizánske hnutie

Fedorov povedal, že ruskí vojaci ukradli úrodu sladkých čerešní miestnym farmárom, ktoré údajne chceli vyviezť na Krym za účelom zisku, pričom nevedeli, že ovocie bolo postriekané chemikáliami.

Naši farmári pripravili pre nich ďalší darček – čerstvo ošetrené čerešne, ktoré spôsobili masové zdravotné problémy u [Rusov], ktorí ich ukradli farmárom.“

image

Ivan Fedorov

Wikimedia/elke Wetzig/

„A toto je ďalší druh partizánskeho hnutia, odboja, ktorý dnes existuje na území okresu Melitopoľ. Nemali by ste nám nič ukradnúť, všetko bolo vypestované tvrdou prácou našich farmárov,“ povedal Fedorov.

Mesto je okupované od začiatku vojny

Starosta tvrdil, že 99 % ľudí, ktorí zostali v Melitopole, je teraz súčasťou hnutia odporu zameraného na ruské jednotky.

Melitopoľ, druhé najväčšie mesto Záporožskej oblasti, je okupovaný od prvých dní vojny, teraz už štvrtý mesiac. Veľká časť okolitého regiónu, v ktorom sa nachádza najväčšia jadrová elektráreň v Európe, je pod kontrolou Kremľa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:06