Hun SenTwitter/noansereiboth/
StoryEditor

Určil si nový dátum narodenia, chce sa prepojiť s vesmírom. Predstavujeme podivného vládcu exotickej kraijny

Alexandra Ševčíková25.05.2022., 09:00h

Po nedávnej smrti svojho brata oznámil, že legálne mení svoj dátum narodenia, aby sedel s čínskym horoskopom. Chce sa prepojiť s vesmírom a zabrániť tak nepriazni osudu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak si najdlhšie slúžiacim premiérom sveta, zrejme nie si typ, ktorý by nechával čokoľvek na náhodu. Pravdepodobne si tiež zvyknutý mať kontrolu nad vlastným životom – vrátane dátumu, kedy si sa narodili. 

Kambodžský premiér Hun Sen, ktorý vládne krajine od roku 1985 v čoraz pevnejšom zovretí, v utorok vyhlásil, že sa rozhodol zmeniť svoj zákonný dátum narodenia zo 4. apríla 1951 na 5. august 1952 – dátum, ktorý označil za svoje skutočné narodeniny, píše portál VICE

Prečo by si zrazu 71-ročný, teda 69-ročný muž chcel zmeniť dátum narodenia? Hun Sen si myslí, že držať sa nesprávnych narodenín môže narušiť postavenie človeka v čínskom zverokruhu. 

{embed_vast_YT}https://youtu.be/Aubyof0EXPw{/embed_vast_YT}

Jeho starší brat, ktorého zákonný dátum narodenia sa tiež líšil od jeho skutočného, zomrel na infarkt 5. mája, desať dní po návrate z lekárskeho ošetrenia v Singapure. Vodca verí, že to, že jeho brat mal dvoje narodeniny, malo dočinenia s jeho smrťou, pretože jeden dátum ho zaradil pod rok tigra namiesto roka kravy, teda jeho skutočného znamenia zverokruhu.

{article}66445{/article

Čínsky zverokruh „nesmie byť ignorovaný,“ povedal Hun Sen. Rozhodol sa teda vrátiť k dátumu, k ktorom hovoril, že bol jeho skutočným dátumom narodenia, aby sa pripojil k vesmíru a zabránil tak nešťastiu. Zároveň zdôraznil, že o všetky práce zmeny bude postarané. 

Nie je nezvyčajné, že Kambodžania starší ako 50 rokov majú dvoje narodeniny, pretože mnohí stratili svoje oficiálne záznamy počas režimu Červených Kmérov v rokoch 1975 až 1979. Viacerí tiež zmenili svoje záznamy, aby sa vyhli vojenskej brannej povinnosti počas 80. rokov, pretože konflikt medzi vládou a rebelmi stále zúril. 

{embed_photo}33032{/embed_photo}

Hun Sen prísne vedie Kambodžu a prakticky zrušil všetku politickú opozíciu. Čiže krajinu ponechal de facto pod vládou jednej strany, keď v roku 2017 bola rozpustená opozícia. Najmenší náznak kritiky, dokonca aj na sociálnych sieťach, môže vyvolať tvrdú reakciu trestných orgánov. 

Hun Sen, ktorý je najdlhšie slúžiacim premiérom sveta, minulý rok v decembri vyhlásil, že podporuje svojho syna Huna Maneta, aby ho nahradil v jeho funkcii. Ten momentálne pôsobí ako vojenský generál. 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:36