Palác v južnom PoľskuTwitter/king Detector/
StoryEditor

Himmlerova tajná skrýša: Hľadači pokladov tvrdia, že našli štyri tony nacistického zlata

Lukáš Kovalčík12.05.2022., 12:30h

Objav sa uskutočnil pomocou georadarového prieskumu opustenej zimnej záhrady v paláci z 18. storočia v obci Minkowskie v južnom Poľsku.

Lajkuj Brainee.sk na

V areáli opusteného paláca v južnom Poľsku sa našli štyri tony nacistického zlata, tvrdia hľadači pokladov z druhej svetovej vojny. 

Skupina, ktorá sa nazýva Nadácia Sliezskeho mosta, uviedla, že našla zakopaný kanister pomocou georadaru po tom, čo presne určila polohu pomocou starého denníka príslušníka SS, píše web Daily Mail.

Ulúpený poklad

Valcová kovová nádoba s dĺžkou 1,3 až 1,5 metra a priemerom 50 cm bola odkrytá v zimnej záhrade paláca z 18. storočia, ktorý používali Hitlerove SS ako nevestinec. Šéf nadácie Roman Furmaniak pre TFN povedal: „Tvary a farby vykazujú anomálie, inými slovami ľudské zásahy do zeme.“

image

Miesto, kde by mala byť nádoba zakopaná

Twitter/King Detector

„Kov má inú hustotu ako zem a na obrázkoch je to zobrazené ako tmavšia farba."

Dodal, že popis objektu a jeho umiestnenie sa zhodujú s informáciami obsiahnutými vo vojnovom denníku.

Po obdržaní výsledkov georadaru nadácia dostala povolenie od orgánov na ochranu dedičstva, aby špecialisti vykonali sériu sondovacích vrtov na preskúmanie náleziska. Výsledky týchto vrtov podľa nadácie potvrdzujú neprirodzené zasahovanie do zeme.

image

Vizualizácia toho, ako podľa nadácie Sliezskeho mosta mohla oblasť vyzerať, keď nacisti zakopali kanister

Twitter/King Detector

„Prvý vrt, ktorý sme urobili, ukázal neprirodzené skrútenie na jednej strane. Urobili sme druhú sondu a dostali sme rovnaký výsledok na druhej strane. Tretia sonda zasiahla predmet,“ povedal Furmaniak.

image

Georadarový sken

Twitter/King Detector

Kanister vraj obsahuje nacistické zlato

Na podporu tvrdenia Furmaniak poukázal na prítomnosť kameňov a skál, ktoré by sa v tomto type terénu nemali vyskytovať. Nadácia tvrdí, že kanister obsahuje zlato uložené v Ríšskej banke vo Vroclavi, ktoré ukradol šéf SS Heinrich Himmler v posledných mesiacoch vojny na financovanie založenia Štvrtej ríše.

„Naše informácie hovoria, že toto konkrétne ložisko ukryl dôstojník SS, ktorý sa volá Von Stein. SS ho plánovali použiť na obnovenie poľnohospodárstva na Ukrajine, aby uživili novú ríšu,“ hovorí Furmaniak.

K objavu došlo v paláci v dnešnej poľskej dedine Minkowskie len niečo vyše 50 kilometrov východne od Vroclavi. Nadácia tvrdí, že toto miesto identifikovali pomocou tajných dokumentov a mapy pokladu, ktorú dostali od potomkov dôstojníkov Waffen SS patriacich do tajnej lóže starej viac ako 1000 rokov.

image

Opustený palác v južnom Poľsku

Twitter/King Detector

Pomohol tajný denník

Skrýša dokumentov obsahuje vojnový denník dôstojníka SS, ktorý identifikuje jedenásť miest, kde sa v posledných mesiacoch vojny skrýval poklad z druhej svetovej vojny.

Podľa denníka bolo po celom Dolnom Sliezsku v bezpečných úkrytoch ukryté neskutočné množstvo zlata, umenia, cenností a náboženských artefaktov, aby sa nedostali do rúk postupujúcej Červenej armády.

image

Tajný denník

Twitter/King Detector

Dôstojník, menovaný v denníku ako Michaelis, bol údajne spojkou medzi vysokými dôstojníkmi SS a miestnymi aristokratmi, ktorí chceli pomôcť chrániť svoj majetok pred Sovietmi. Nadácia tvrdí, že denník patrí tajomnej náboženskej skupine známej ako Quedlinburgers.

Quedlinburg

Malé nemecké mestečko Quedlinburg v dolnom Sasku bolo v 30. a 40. rokoch 20. storočia silno spojené s nacistickým kultom kvôli jeho prepojeniam s prvým nemeckým kráľom Henrichom Fowlerom v 10. storočí.

Asi pred 10 rokmi bol denník sprístupnený nadácii Sliezsky most.

Furmaniak tvrdí, že v Quedlinburgskej skupine sú potomkovia dôstojníkov SS, ktorí chcú teraz urobiť gesto odčinenia za utrpenie Poľska zo strany Nemecka počas druhej svetovej vojny.

Hovorí, že Quedlinburská skupina a nadácia chcú, aby sa všetky nájdené poklady vrátili ich pôvodným majiteľom. Nadácia tvrdí, že teraz čaká na povolenie zdvihnúť nádobu na povrch.

Čakajú tiež na povolenie od armádnych sapérov, keďže nadácia si myslí, že úkryt mohol byť nastražený esesákmi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 20:41