Pozri si tieto absurdné tresty (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Modlitba namiesto väzenia či odstrihnutý cop? Pozri si absurdné tresty, ktoré udelili sudcovia

Radka Rosenbergová14.09.2021., 08:00h
Niekedy nie je basa tým najlepším riešením, ako potrestať páchateľov. Mnohí sudcovia sa priklonili k miernejším trestom. Avšak boli naozaj také slabé? Posúď sám!
Lajkuj Brainee.sk na

Zdieľanie videa od Rammsteinu

Okresný súd Lomonosovskij v Archangelsku vyniesol rozsudok nad Andrejom Borovikovom v roku 2014. Prokuratúra uviedla, že video videli „najmenej dvaja ľudia“ a nariadila „sexuologické a kultúrne vyšetrenie“ klipu predtým, ako experti zistili, že má „pornografický charakter“ a „neobsahuje umeleckú hodnotu“. Borovika potrestali výlučne za jeho aktivizmus, nie za jeho hudobný vkus. Dostal dva a pol roka

Zatkol všetkých v súdnej sieni

Newyourský sudca mal zjavne nejaké psychické problémy, keď sa rozhodol zatknúť takmer všetkých v jeho súdnej sieni. V roku 2005 sudca Robert Restaino predsedal viacerým prípadom domáceho zneužívania na mestskom súde v Kanade. Čo čert nechcel - počas neho v súdnej sieni zazvonil mobil. Sudca sa nahneval a povedal, že zatkne každého, ak mu dotyčný neodovzdá daný telefón. Keďže sa nikto neozval, všetci prítomní išli do basy. 

Osol ako trest

V roku 2003 dvaja tínedžeri z Fairport Harbour ukradli a znehodnotili sochu Ježiška, ktorá bola súčasťou vianočného betlehemu v kostole. Sudca Cicconetti im nariadil, aby prešli dedinou s oslom a nápisom „Ospravedlňujeme sa za priestupok.“ Devätnásť roční tínedžeri - Jessica Lange a Brian Patrick, tiež museli túto sochu nahradiť a odsedieť si 45 dní vo väzení.

Tínedžeri museli prejsť dedinou s oslom a nápisom „Ospravedlňujeme sa za priestupok.“ (ilu) Tínedžeri museli prejsť dedinou s oslom a nápisom „Ospravedlňujeme sa za priestupok.“ (ilu) unsplash.com

Dekáda modlenia

Sedemnásť ročného tínedžera v Oklahome obvinili z prečinu usmrtenia osoby počas autonehody, pričom šoféroval pod vplyvom alkoholu. Namiesto basy však sudca Tylerovi Alredovi nariadil navštevovať bohoslužby po dobu desiatich rokov. Aby sa Alred nedostal do väzenia, musel ďalej navštevovať strednú školu, rok absolvovať testy na drogy, alkohol a nikotín či navštevovať kostol na ďalších desať rokov.

Ochutnal vlastnú medicínu

Prenajímateľ mal v Clevelande desiatky chátrajúcich nehnuteľností. Nicholas Dionisopoulos ich musel rekonštruovať, no na obrovské sklamanie sudca zistil, že tak nevykonal. V dôsledku toho mu bola uložená pokuta vo výške 100-tisíc dolárov a uväznili ho v jednom z jeho rozpadávajúcich sa bytov.

Sudca kaderník

Jedna žena zúrila, pretože sudca jej prikázal, aby svojej 13-ročnej dcére namiesto nižšieho trestu vo väzení odstrihla cop, po tom, čo nožnicami zaútočila na batoľa a odstrihla mu vlasy. Sudca nariadil matke obvinenej, aby dcére odstrihla cop.

Sudca dal jej matke nožnice a nariadil jej, aby odstrihla chvost obvinenej (ilu) Sudca dal jej matke nožnice a nariadil jej, aby odstrihla chvost obvinenej (ilu) Flickr.com

Detské piesne

Sudca v Colorade vymyslel jedinečný spôsob, ako potrestať rušiteľov nočného kľudu. Keďže sa opakovane vracali na súd, nariadil im počúvať detské piesne z amerického muzikálu pre tých najmenších - Barney a jeho priatelia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:25