Twitter/Jake Lapham, Unsplash/Jacques Bopp
StoryEditor

Zázrak uprostred austrálskej divočiny. Trojročného autistického chlapca našli po troch dňoch

TASR06.09.2021., 11:27h
Trojročného chlapca našli v pondelok živého tri dni po tom, čo sa stratil z rodinnej vidieckej nehnuteľnosti vo východoaustrálskom štáte Nový Južný Wales. Informovala o tom polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra DPA.
Lajkuj Brainee.sk na

Chlapca spozorovali z vrtuľníka v pondelok okolo 11.30 h miestneho času (03.30 h SELČ), takmer 72 hodín po tom, čo ho naposledy videli v rodinnom vidieckom dome v obci Putty približne 110 kilometrov severozápadne od Sydney, uviedla štátna polícia v oznámení.

Už je s rodinou a prehliadli ho lekári zo záchrannej služby Nového Južného Walesu, dodala polícia. Zverejnila aj video zachytávajúce chvíľu, keď chlapca spozorovali z vrtuľníka, ako pije vodu z potoka.

„To je tá pravá správa pre médiá,” povedala policajná náčelníčka Tracy Chapmanová novinárom. Dodala, že „šancu prežiť mal chlapec zrejme aj vďaka tomu, že sa nachádzal blízko vody”.

​Zmiznutie dieťaťa si vyžiadalo veľkú záchrannú operáciu, do ktorej sa zapojili okrem iných príslušníci na ľahkých terénnych motocykloch, jazdecká polícia, policajti s cvičenými psami, policajní potápači a policajná letecká jednotka, ako aj stovky dobrovoľných záchranárov.

Miestne médiá napísali, že chlapec, ktorý je autista a nerozpráva, prežil sám tri noci v buši v teplotách, ktoré prudko klesli iba na tri stupne Celzia. „Má nejaké vyrážky z plienky, je pohryzený mravcami a poudieraný po pádoch, ale žije,” povedal jeho otec pre miestne médiá.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:21