Namiesto očkovacej látky použila soľný roztok (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Zdravotná sestra znehodnotila vakcíny, chcela to zamaskovať. TÝMTO očkovala tisícky ľudí

TASR26.08.2021., 12:17h
Polícia v Nemecku vykonala razie pre očkovanie soľným roztokom. Spôsobila to sestrička, ktorej nedopatrením spadla ampulka s vakcínou.
Lajkuj Brainee.sk na

Nemecká polícia uskutočnila vo štvrtok raziu vo viacerých očkovacích strediskách na severozápade krajiny v súvislosti s možným očkovaním soľným roztokom namiesto proticovidovej vakcíny. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa odhadov takýmto spôsobom zaočkovala asi 10-tisíc ľudí (ilu) Podľa odhadov takýmto spôsobom zaočkovala asi 10-tisíc ľudí (ilu) TASR

Vyšetrovací tím s názvom Vakcína podľa hovorcu polície preveruje podozrenia z účtovného podvodu. Stíhaná je zdravotná sestra z očkovacieho strediska v meste Schortens, ktorá sa svojej kolegyni priznala, že koncom apríla naplnila šesť injekčných striekačiek roztokom kuchynskej soli po tom, čo jej predtým nedopatrením spadla ampulka s vakcínou Pfizer/BioNTech. Po vypočutí svedkov však polícia nevylúčila, že zdravotná sestra pripravila aj ďalšie očkovacie dávky zo soľného roztoku.

Keďže nie je jasné, kto dostal namiesto vakcíny roztok kuchynskej soli, úrady chcú preventívne opakovane zaočkovať takmer 10-tisíc ľudí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:47