Twitter/ABC, Media Watch
StoryEditor

VIDEO Trapas v priamom prenose. Austrálska televízia omylom odvysielala satanistický rituál

Miroslav Kamody23.08.2021., 18:00h
Austrálska televízia si na svoje konto pripísala obrovský trapas. Samotná moderátorka potom musela vysvetľovať, čo sa vlastne stalo.
Lajkuj Brainee.sk na

Nie každý deň je nedeľa a každý z nás veľmi dobre pozná, aké to je, keď sa veci pokazia zo sekundy na sekundu. Svoje by o tom vedela povedať aj moderátorka austrálskej televízie ABC, ktorá sa musela v živom vysielaní popasovať s „nechceným” záberom zo satanistického rituálu. 

ABC vysielala reportáž o novom zákone, ktorý navrhuje väzenie pre ľudí, ktorí ublížia policajným zvieratám. V ňom sa diváci pozerali na zábery policajného ministra Marka Ryana a ďalších dvoch mužov. Segment bol však krátko prerušený klipom satanského rituálu, pričom muž v čiernom rúchu vyhlásil: „Buď pozdravený, satan“.

Po tomto nečakanom zábere sa moderátorka Yvonne Yong zachovala mimoriadne profesionálne a s chladnou hlavou pokračovala aj napriek šokujúcim záberom. Ako neskôr na sociálnych sieťach objasnila, nešlo o žiadny žart: „V ten večer sme uverejnili ďalší príbeh s týmito zábermi,“ napísala na Twitteri. 

Samotné zábery podľa webu NME pochádzajú zo živého streamu Noosa Temple of Satan z minulého roka, ktorý sa nedávno v Austrálii dostal na titulky novín, pretože tlačil na vládu, aby satanistom umožnila vyučovať hodiny náboženstva v školách.

Nie je to prvýkrát, čo na seba satanisti upozornili v médiách. V roku 2019 napríklad Cardi B dostala potvrdenie od Satanskej cirkvi po tom, ako tweetovala, že „penis je diabol“. Cirkevný oficiálny Twitter odpovedal: „Potvrdené“.

Okrem toho zablahoželali Christianovi Baleovi k víťazstvu na Zlatých glóbusoch za hranie viceprezidenta Spojených štátov Dicka Cheneyho vo filme Vice . Herec na inštitúciu upriamil pozornosť potom, čo poďakoval Satanovi za „inšpiráciu, ako hrať“ Cheneyho.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:49