Twitter/Kharkiv_Lives
StoryEditor

Zostali tam kŕmiť zvieratá, dnes sú mŕtvi. Dvoch zamestnancov zoo v Charkove zastrelili okupanti

TASR21.04.2022., 13:00h
Napriek ťažkému ostreľovaniu ruskými silami zostali v meste, aby sa postarali o zvieratá. V utorok zoo informovala o ich úmrtí.
Lajkuj Brainee.sk na

Zoologická záhrada Feľdman-Ekopark uviedla, že v pondelok dostala potvrdenie informácie, že zamestnancov zastrelili ruskí vojaci a našli ich zabarikádovaných v miestnosti.

Z textu oznámenia nie je jasné, kedy zamestnanci zahynuli, ale zoo napísala, že za nezvestných boli vyhlásení začiatkom marca.

Počas ostreľovania bolo evakuovaných niekoľko zvierat vrátane levov, jaguárov, strieborných líšok a hyen, doplnila zoo.

​Dvaja zamestnanci zostali v zoo, aby mohli kŕmiť zvyšné zvieratá. Keď sa ostatní ich kolegovia vrátili 7. marca do parku, dvojica bola nezvestná, vysvetlila zoo.

„Zamestnanci ich hľadali a informovali aj políciu,“ napísal Feľdman-Ekopark. „Budeme si v srdciach uchovávať posvätnú pamiatku na týchto úžasných a odvážnych ľudí. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť ich rodinám a priateľom. Veríme, že krutí ľudia, čo toto spáchali, budú nakoniec potrestaní!“ dodal park.

Časti parku poškodilo ostreľovanie. Zabité boli dva zubry, po ktorých zostalo živé desaťmesačné mláďa, napísala tiež zoo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 19:10