Twitter/Reuters
StoryEditor

Na Fidži zhabali superjachtu ruského miliardára Kerimova. Má hodnotu 325 miliónov

TASR14.04.2022., 09:36h
Luxusnú superjachtu ruského miliardára Sulejmana Kerimova zhabala vo štvrtok polícia na ostrove Fidži ležiacom v Tichom oceáne.
Lajkuj Brainee.sk na

Superjachta Amadea s dĺžkou 106 metrov, ktorá má hodnotu zhruba 325 miliónov dolárov, zakotvila na Fidži v utorok.

Na Kerimova, ktorý je považovaný za jedného zo spojencov ruského prezidenta Vladmira Putina, uvalili v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu sankcie Spojené štáty, Británia aj Európska únia.

Členov posádky vrátane kapitána vypočúva polícia, uviedli noviny The Fiji Sun. Ako povedal pre toto periodikum šéf tamojšej polície Sitiveni Qiliho, plavidlo zakotvilo na Fidži ešte pred vybavením colných formalít.

​Fidži vo veci sankcií voči Rusku podľa Qiliha spolupracuje so zahraničnými partnermi. „Keď sme sa dozvedeli, že sem pripláva táto jachta, na riešení situácie sme spolupracovali s našimi zahraničnými partnermi,“ povedal.

Každá jachta, ktorá vpláva do fidžijských vôd, musí mať súhlas ministerstiev zdravotníctva a obchodu a dopravy, ako aj imigračného úradu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 02:46