Reuters
StoryEditor

Spáchali tie najhoršie zverstvá. Zelenskyj obvinil ruských vojakov zo znásilňovania dievčat a detí

TASR12.04.2022., 17:30h
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok uviedol, že ukrajinskí vyšetrovatelia dostávajú správy o "stovkách prípadov znásilnenia" v oblastiach, ktoré donedávna okupovali ruské vojská.
Lajkuj Brainee.sk na

Tieto správy pritom hovoria i o sexuálnom zneužívaní malých detí. TASR správu prevzala od agentúry AFP. „V oblastiach oslobodených od okupantov pokračuje zaznamenávanie a vyšetrovanie vojnových zločinov spáchaných Ruskom. Takmer každý deň nájdeme nový masový hrob... Tisíce a tisíce obetí. Stovky prípadov mučenia. Nachádzame stále telá v kanáloch a pivniciach,” uviedol Zelenskyj v príhovore pred litovským parlamentom.

„Boli zaznamenané stovky prípadov znásilnenia vrátane mladých dievčat a veľmi malých detí, dokonca aj bábätka,” vyhlásil Zelenskyj. Na toto posledné vyjadrenie najvyššieho predstaviteľa Ukrajiny reagoval litovský prezident Gitanas Nauséda slovami, že je „nemožné si predstaviť väčšiu hrôzu”.

​Podľa ľudskoprávnych organizácii sa znásilnenie používa na Ukrajine ako zbraň. Ruské jednotky sú obviňované z toho, že na Ukrajine, najmä v okolí Kyjeva, odkiaľ sa prednedávnom stiahli ruské vojská, páchajú vojnové zločiny. Moskva tieto obvinenia odmieta, píše AFP.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 09:07