Unsplash/NordWood Themes
StoryEditor

USA chce mať monopol na informácie, tvrdia Rusi. YouTube im zablokoval kanál Štátnej dumy

TASR09.04.2022., 15:49h
Ruskí predstavitelia obvinili v sobotu americkú webovú platformu YouTube z blokovania kanála dolnej komory ruského parlamentu. Občanov vyzvali, aby prenieslo svoj obsah na ruské platformy.
Lajkuj Brainee.sk na

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin povedal, že Washington porušuje „práva Rusov“. Spojené štáty chcú mať podľa neho „monopol na šírenie informácií“. „To nemôžeme dovoliť,“ napísal na Telegrame.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v súvislosti s tým zase povedala, že „YouTube spečatil svoj osud“. Zároveň ruských občanov vyzvala, aby preniesli svoj obsah z YouTube na ruské platformy.

Novinári AFP potvrdili, že kanál je nedostupný.

Firma Google potvrdila, že v dôsledku nedávnych amerických sankcií „zrušila“ kanál ruskej Štátnej dumy na YouTube. „Spoločnosť Google sa zaviazala dodržiavať všetky príslušné sankcie a zákony o dodržiavaní obchodných pravidiel,“ uviedol hovorca spoločnosti.

​Kanál Duma-TV, ktorý má podľa Moskvy viac ako 145.000 odberateľov, vysiela debaty v parlamente a rozhovory s ruskými zákonodarcami, píše AFP.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:34