Latinčina je úradným jazykom Vatikánu, ovláda ju aj pápež František.TASR
StoryEditor

Ospravedlnil sa za zneužívanie na cirkevných školách. Pápež odsúdil násilie na domorodcoch

TASR01.04.2022., 14:46h
Na oficiálnej audiencii sa František stretol s delegáciami Métisov, Inuitov a ďalších skupín domorodých obyvateľov. Vo svojom príhovore sa ospravedlnil a zneužívanie kanadského domorodého obyvateľstva označil za „odsúdeniahodné".
Lajkuj Brainee.sk na

Pápež František sa v piatok ospravedlnil pôvodným obyvateľom Kanady, ktorí zažili zneužívanie a týranie v internátnych školách riadených cirkvou. Zároveň oznámil, že by chcel Kanadu v júli navštíviť. TASR správu prevzala od agentúr AFP a AP.

Pápež sa s kanadskými domorodcami stretol aj v pondelok, pričom toto stretnutie bolo súčasťou úsilia kanadskej cirkvi a vlády reagovať na výzvy pôvodných obyvateľov žiadajúcich spravodlivosť, zmierenie a odškodnenie po tom, ako sa vlani našli pozostatky viac než 200 detí pochovaných v neoznačených hroboch v areáli internátnej školy pre domorodé deti v provincii Britská Kolumbia.

​Zástupcovia kanadských domorodcov a tiež kanadský premiér Justin Truedau pápeža v spojitosti s týmito nálezmi už vlani požiadali, aby sa v mene cirkvi Kanade verejne ospravedlnil a zaviazal sa k náprave krívd.

Pápež v piatok vyjadril nádej, že Kanadu by mohol v júli tohto roka osobne navštíviť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:35