Muž žije 14 rokov na letisku. Utiekol od prísnej rodiny, aby mohol piť a fajčiťGulf Today
StoryEditor

Muž žije 14 rokov na letisku. Utiekol od prísnej ženy, aby mohol piť a fajčiť

som01.04.2022., 10:00h
Wei Jianguo si urobil z medzinárodného letiska v Pekingu svoj domov ešte v roku 2008.
Lajkuj Brainee.sk na

Šesťdesiatnik Wei Jianguo žije na letisku v Pekingu v termináli 2 už viac ako 14 rokov. Až na občasné „vyhostenie“ zo strany bezpečnostných pracovníkov alebo polície je jeho život celkom rutinný.

Každé ráno navštívi najbližší trh, aby si kúpil šesť buchiet a misku ovsenej kaše na raňajky, nejaké jedlo na obed a fľašu Paj-ťiou – tradičnú čínsku pálenku z obilia – aby zabil ďalší deň v jednom z najrušnejších dopravných uzlov sveta.

Sám so svojimi neresťami

Jianguo chcel piť alkohol a fajčiť bez toho, aby ho otravovala jeho striktná rodina vrátane manželky. Zo svojich prázdnin na letisku sa preto už nevrátil. „Nemôžem ísť domov, nemal by som tam žiadnu slobodu,“ povedal pred časom pre denník China Daily

„Rodina mi povedala, že ak chcem zostať doma, musím prestať piť a fajčiť. Ak by som to nedokázal, musel by som im odovzdávať všetku podporu od štátu vo výške 1000 juanov (v prepočte cca 100 eur, pozn. red.). Ale za čo by som si potom alkohol a cigarety kúpil?“ vysvetlil svoje dôvody.

Jiangua po štyridsiatke prepustili z práce, preto sa stal závislým od sociálnych dávok. Niekoľkokrát sa pokúšal nájsť si nové zamestnanie, teraz to už ale vzdal. Myslí si, že je príliš starý na to, aby sa učil niečomu novému.

Rekordman 

Číňan však zatiaľ nedrží v dlhodobom obývaní letiska rekord. Predčil ho Baram Tepeli z Turecka, ktorý žil na Ataturkovom letisku od roku 1991 až do jeho uzavretia v roku 2019. Potom sa presunul na Medzinárodné letisko Sabiha Gökçen. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:15