Záhadné lúče červeného svetlaTwitter/ Kaitlin Monte
StoryEditor

Záhadné lúče svetla na oblohe prekvapili ľudí na viacerých miestach. Čo to je?

som31.03.2022., 10:00h
Tajomný lúč nemusí byť až taký záhadný, ako sa môže sprvoti zdať.
Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň videlo niekoľko ľudí na oblohe záhadný lúč svetla. „Červenú svetlicu“, ako ju mnohí opísali, si všimli v americkom Houstone a na iných miestach. Podobný záhadný lúč svetla bol spozorovaný aj na druhom konci sveta, v oblastiach ako Egypt, niekoľko dní predtým.

​​Čo to je? 

Zatiaľ čo niektorí si okamžite spojili svetlá s mimozemšťanmi, iní svetelné lúče prirovnali k meču zo Star Wars.

V skutočnosti ide o svetelný stĺp, ktorý vyzerá ako kolmý pás jasného svetla, ktorý sa spúšťa z neba. Fenomén je niekedy taký jasný, že mu mohli ľudia v minulosti prisudzovať spirituálny rozmer.

„Tento typ vertikálne natiahnutého odrazu sa nazýva svetelný stĺpik a spôsobujú ho ľadové kryštály v oblakoch. Svetelné stĺpy je naokolo vidieť len zriedka, ale vzduch je výnimočne studený kvôli silnému búrkovému systému, ktorý priniesol nepriaznivé počasie do Texasu v pondelok a utorok,“ vysvetlil hlavný meteorológ ABC13 Travis Herzog.

Slnečný a mesačný

Svetelný stĺp je väčšinou belavej alebo slabo červenkastej farby. Ak je svetelným zdrojom Slnko, hovoríme tiež o slnečnom stĺpe, ak je halový stĺp viazaný na Mesiac, nazýva sa mesačný stĺp.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 11:35