MoreTwitter/Delhi Times
StoryEditor

VIDEO Vietnamcovi chýbala manželka, vybral sa za ňou z Thajska do Indie na nafukovacom člne

iDnesČTK27.03.2022., 17:21h
Príslušníci thajskej pobrežnej stráže a miestni rybári zachránili z mora Vietnamca, ktorý sa pokúsil sám doveslovať na nafukovacom člne z Thajska do Indie za manželkou, od ktorej ho odrezala pandémia covidu-19.
Lajkuj Brainee.sk na

Informoval o tom spravodajský server Bangkok Post.

Tridsaťsedemročný Vietnamec Ho Hoang Hung svojim záchrancom povedal, že do Thajska priletel 2. marca a mal v pláne prestúpiť na ďalší let do Bombaja za svojou manželkou, ktorá žije v Indii. Manželmi sú dva roky.

Cesta v nafukovacom člne

Nedostal však vízum, a tak odišiel autobusom z Bangkoku na ostrov Phuket. Tam si namiesto letenky kúpil dva a pol metra dlhý nafukovací čln.

Uložil doň svoju batožinu, fľašu s vodou a asi desať balíčkov instantných rezancov a vydal sa na viac ako 2 000 kilometrov dlhú plavbu. Muž v člne nemal žiadnu mapu, kompas, GPS ani oblečenie.

​Thajskí rybári, ktorí následne zavolali pobrežnú stráž, ho objavili po tom, čo strávil sám osemnásť dní a nocí na mori a doplával 14 kilometrov ďaleko od Similanských ostrovov.

Od Phuketu tak prešiel vzdialenosť asi 100 kilometrov.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:58