Reuters
StoryEditor

Je Putin vážne chorý? Za zmenou jeho správania stojí liečba choroby, tvrdia západní spravodajcovia

iDnes15.03.2022., 11:00h
Kvôli iracionálnemu správaniu ruského prezidenta Vladimíra Putina sa začali viesť diskusie o jeho zdravotnom stave. Ten by mohol byť ovplyvnený liečbou rakoviny pomocou steroidov.
Lajkuj Brainee.sk na

Putin tiež môže trpieť mozgovou poruchou spôsobenou demenciou, Parkinsonovou chorobou alebo prudkými návalmi hnevu, domnieva sa spravodajská aliancia Five Eyes s odvolaním sa na zdroje blízke Kremľu.

Vysokí predstavitelia spravodajskej aliancie Five Eyes (FVEY) tvrdia, že Putinovo nevyspytateľné správanie, opuchnutá tvár a krk, bledá pleť a jeho prehnané dištancovanie sa od akýchkoľvek návštev sú výsledkom lekárskeho ošetrovania, konkrétne liečby rakoviny pomocou steroidov.

Izolovaný a paranoidný vládca

„Za posledných asi päť rokov došlo u Putina k viditeľnej zmene v jeho rozhodovaní. Jeho okolie si všimlo výrazné zmeny v presvedčivosti i zrozumiteľnosti toho, čo hovorí a ako vníma svet okolo seba,“ cituje britský Daily Mail svoj zdroj nemenovaného člena aliancie FVEY, ktorý tvrdí, že všetky informácie o Putinovom stave čerpá od Putinovho blízkeho okolia.

Putin Prezident TASR/AP/Mikhail Klimentyev

​Podľa Aliancie FVEY, ktorá zahŕňa Austráliu, Kanadu, Nový Zéland, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty, možno pomocou fyziologického vysvetlenia zdôvodniť, prečo sa ruská hlava štátu rozhodla pre inváziu na Ukrajinu.

Už vyše osem rokov sa špekuluje, že Putin trpí Parkinsonovou chorobou. Nasvedčuje tomu údajne zmena jeho chôdze alebo trasúce sa ruky.

​Otázky ohľadom jeho duševného zdravia v poslednej dobe vyvolal aj jeho dlhý biely stôl, pomocou ktorého si šesťdesiatdeväťročný Putin vytvára pri rokovaniach aj s najbližšími partnermi odstup až šesť metrov. To by mohlo naznačovať, že prezident Ruska je čoraz viac odrezaný od reality a trpí prehnaným strachom z okolia.

Zdroj Aliancie FVEY tiež uviedol, že dôvodom, prečo Putin niekedy pôsobí, že hovorí úplne iracionálne a jeho prejavy nemajú nič spoločné s realitou, je to, že jeho najbližší spolupracovníci ho o vojne na Ukrajine objektívne neinformujú.

Ruský prezident je teda ušetrený všetkých negatívnych správ ohľadom postupu ruských vojsk a zároveň mu nikto z jeho okolia v ničom neoponuje.

Moskva samozrejme všetky špekulácie o zlom zdravotnom stave svojho prezidenta odmieta a všetky takéto informácie označuje za lživé.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:36