Reuters
StoryEditor

Gang spustil streľbu na dav ľudí v Miami. Z miesta hlásia dve obete a najmenej 20 zranených

TASR30.05.2021., 15:14h
Dvaja ľudia prišli o život a najmenej 20 ďalších utrpelo zranenia pri nedeľňajšej hromadnej streľbe neďaleko amerického mesta Miami na Floride, keď trojčlenný gang začal náhodne strieľať do davu ľudí, ktorí prišli na koncert. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.
Lajkuj Brainee.sk na

K streľbe došlo v skorých ranných hodinách v areáli biliardovej haly pri meste Miami Gardens severozápadne od centra pobrežného Miami, kde sa konalo hudobné podujatie a niekoľko ľudí stálo vonku. Náhle sa k davu priblížilo vozidlo SUV, z ktorého „vystúpili tri osoby a začali náhodne strieľať do davu“, uvádza sa vo vyhlásení polície v okrese Miami-Dade. Trojica mužov následne nasadla do auta a z miesta činu utiekla.

Keď dorazili prví záchranári, našli dve obete a najmenej 20 zranených, ktorí boli prevezení do nemocníc. Minimálne jedna osoba je v kritickom stave. Šéf miestnej polície Alfredo Ramirez tento incident na Twitteri odsúdil ako „cielený a zbabelý násilný čin s použitím zbraní“. Páchateľov nazval „chladnokrvnými vrahmi“ a prisľúbil, že polícia zaistí v tejto veci spravodlivosť.

AFP upozorňuje, že k smrteľným násilným činom v súvislosti s použitím zbraní dochádza v USA často a ich cieľom sa stávajú i školy, nákupné centrá či pracoviská. V uplynulom roku sa ich počet značne zvýšil. Nezisková organizácia Gun Violence Archive (GVA) vlani evidovala v Spojených štátoch viac než 43.000 úmrtí v dôsledku násilia páchaného strelnými zbraňami vrátane samovrážd.

V posledných mesiacoch došlo k takýmto činom napríklad v budove organizácie FedEx v Indianapolise, v úradnej budove v Kalifornii, v obchode s potravinami v Colorade, ako aj v niekoľkých wellness centrách v Atlante. Americký prezident Joe Biden nazval násilie páchané v USA strelnými zbraňami "epidémiou", ktoré podľa neho spôsobuje "medzinárodnú blamáž".

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 06:35