Twitter.com/10LOL
StoryEditor

Zázrak života v čase vojny. Tehotná žena zranená pri bombovom útoku porodila

šev12.03.2022., 12:39h
Tehotná žena, ktorej fotografia ako uteká z trosiek bombardovanej nemocnice obletela svet, porodila zdravú dcéru.
Lajkuj Brainee.sk na

Záber Mariany Vishegirskej vo vysokom štádiu tehotenstva, ako so zakrvavenou tvárou kráča po schodoch zasypaných troskami, bol zdieľaný tisíckami ľudí na sociálnych sieťach. Pri útoku na nemocnicu v Mariupole zahynuli aj traja ľudia.

Vlnu rozhorčenia však vystriedala radosť. Na druhý deň Mariana porodila. Miestnym médiám to povedala jej neter v Turecku. Ukrajinský veľvyslanec pri OSN Serhij Kyslycja ešte dodal, že dieťa dostalo meno Veronika.

„Slečna Mariana včera v noci porodila zdravú dcéru. Volá sa Veronika. Tu je s otcom. Bez ohľadu na to, akú sú ruské lži o nej, jej rodine a incidente,“ povedal na zhromaždení s tým, že sa chce podeliť o dobré správy.

Mariana sa už stala predmetom ruskej dezinformačnej kampane. Ruské veľvyslanectvo v Spojenom kráľovstve na Twitteri zverejnilo teóriu, že tehotná žena bola dosadená herečka a že následky útoku boli len zinscenované.

Dezinformačný tím BBC však našiel dôkazy, ktoré sú v rozpore z nepodloženými tvrdeniami, vrátane toho, že sa nejakým spôsobom vydávala za niekoľko žien odfotografovaných na mieste činu.

Twitter neskôr odstránil tweety ruského veľvyslanectva s tým, že porušili pravidlá „súvisiace s popieraním násilných udalostí“.

Ďalšie tvrdenia, ktoré kolovali internetom, naznačovali, že Mariana Vishegirskaja ani nebola tehotná. Beauty bloggerka však svojim sledovateľom týždne pred inváziou prezradila, že je tehotná. Neskôr sa ich pýtala, čo si myslia, či to bude chlapec, alebo dievčatko.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 00:07