TASR/AP
StoryEditor

Rakúsko zrušilo kontroly na hraniciach so Slovenskom. Nezabúdaj na tieto potvrdenia

TASR22.05.2021., 12:15h
Pri vstupe do Rakúska je naďalej potrebné predložiť potvrdenie o negatívnom teste, zaočkovaní alebo uzdravení z covidu.
Lajkuj Brainee.sk na

Rakúsko zrušilo od soboty sprísnené kontroly na hraniciach s Českom a Slovenskom, ktoré dočasne opätovne zaviedlo v januári vzhľadom na vysoké počty prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Oznámilo to dopoludnia rakúske ministerstvo vnútra.

Pri vstupe do Rakúska je však naďalej potrebné predložiť potvrdenie o negatívnom teste, zaočkovaní alebo uzdravení z covidu. Informovala o tom agentúra APA.

Testované osoby musia ísť na päť dní do karantény

Rakúske ministerstvo zdravotníctva medzitým aktualizovalo nariadenie o vstupe do krajiny v súvislosti s pandémiou covid-19.

Od tejto soboty tak platí, že ľudia z krajín s nízkou mierou nákazy, medzi ktoré Rakúsko aktuálne zaraďuje aj ČR a SR, musia predložiť takzvaný doklad 3G (testovaný, zaočkovaný alebo uzdravený) v prípade, ak nemôžu preukázať, že sa za posledných desať dní zdržiavali výlučne v Rakúsku alebo vo svojej vlasti.

Ak takýto doklad nemajú, musia do 24 hodín podstúpiť test na covid. Na rozdiel od zaočkovaných a uzdravených ľudí musia testované osoby ísť na päť dní do karantény, ktorú však môžu opustiť po novom negatívnom teste po piatich dňoch, píše ďalej APA.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:25