Princ William dostal svoju prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID 19TASR
StoryEditor

V Británii zaočkovali už 70 percent dospelej populácie. Za sebou to má už aj princ William

TASR20.05.2021., 13:29h
Člen britskej kráľovskej rodiny sa srdečne poďakoval všetkým, ktorí sa podieľajú na očkovaní.
Lajkuj Brainee.sk na

Vojvodu z Cambridgea tento týždeň zaočkovali proti ochoreniu COVID-19. Vakcínu dostal po tom, čo britská Národná zdravotná služba umožnila očkovanie už aj mladších ročníkov. Urobili tak v londýnskom múzeu Science Museum, jednom z veľkokapacitných očkovacích centier otvorených po celej krajine. Fotografia princa, ako dostáva vakcínu, bola zverejnená na jeho účte na sociálnej sieti.

„V utorok som dostal prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Všetkým, ktorí sa podieľajú na očkovaní, ďakujem za všetko, čo ste urobili a robíte ďalej,“ napísal princ William (38). Vakcínu proti koronavírusu už od minulého týždňa dostávajú v Británii ľudia nad 34 rokov. Minimálne jednou dávkou vakcíny proti covidu bolo zaočkovaných vyše 70 percent dospelých Britov.

Do propagovania očkovania sa zapojili aj ďalší členovia kráľovskej rodiny vakcínu už dostali aj kráľovná Alžbeta II. (95) a jej najstarší syn a následník trónu princ Charles (72).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:11