Robotický vysávačPexels/Jens Mahnke
StoryEditor

A teraz sa podrž! Vysávač celebrita: Zdrhol z obchodu, k dolapeniu pomohla až výzva v novinách

iDnesČTK31.01.2022., 09:30h
Novou rakúskou celebritou sa stal robotický vysávač Fluffy.
Lajkuj Brainee.sk na

Ten využil chvíle, keď sa otvorili dvere lahôdkarstva, v ktorom mal upratovať, a vydal sa na dobrodružstvo po meste. Nájsť ho pomohol až článok na titulnej strane novín, napísala agentúra DPA.

Robot pred svojim únikom na slobodu niekoľko týždňov usporiadane upratoval v obchode Ingrid Prucknerovej.
Potom však nečakane utiekol, čo zdokumentovala kamera

Vysávač na úteku

Presne o siedmej hodine, keď už má vysávač obvykle hotovo, sa posuvné dvere v rámci pravidelnej rannej skúšky otvorili a hneď zase zavreli.

„V momente to využil,“ povedala Prucknerová. Vysávač sa razom ocitol na námestí a hneď sa vydal na cestu mestom. 

„Vyšiel na ulicu, auto ho asi neprešlo inak by som našla trosky. Prípadný nepoctivý nálezca s tým tiež nič neurobí, pretože stanica je stále u nás. Prosíme o vrátenie, pokiaľ ho niekto nájde,“ uviedla Prucknerová v príspevku na Facebooku, ktorý si všimli bezplatné viedenské noviny Heute. Článok potom umiestnili na prvú stranu.

Výzva zafungovala. Jedna žena nahlásila, že videla, ako vysávač odvážajú smetiarky v domnení, že ide o odpad pohodený na ulici. Nie je to pritom prvý takýto prípad v poslednom čase. Pred pár dňami „utiekol“ robotický vysávač pre zmenu z hotela v Británii.

Prucknerová sa s nepoškodeným robotom následne stretla v zbernom dvore. Pre prípad, že by Fluffy vzal znova „nohy na plecia“, na neho nalepila nálepku.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. júl 2024 13:24