Brainee x Canva
StoryEditor

Muž vyhral v lotérii, o milióny sa s rodinou odmieta deliť. Keď pochopíš prečo, dáš mu za pravdu

Miroslav Kamody12.01.2022., 12:00h
Výhra v lotérii môže človeku zmeniť život. Nie vždy však tým správnym smerom.
Lajkuj Brainee.sk na

Aj ty si už niekedy premýšľal nad tým, aké by to bolo vyhrať v lotérii. Podarí sa to málokomu, nehovoriac o tom, že víťazi zvyčajne peniaze veľmi rýchlo minú a sú nútení pracovať. To bol aj príbeh tohto smetiara, ktorý sme ti priniesli nedávno. Prípad, ktorý ti predstavíme dnes, je však úplne iný.

Ako informuje portál Indy100, 24-ročný muž vyhral v lotérii 5,6 milióna dolárov (necelých päť miliónov eur), no rozhodol sa tieto finančné prostriedky nezdieľať so svojou rodinou. Na populárnom fóre Redditu s názvom Am I The Asshole uviedol, že spolu s manželkou si každý mesiac pre zábavu kupujú losy. Pri tejto príležitosti jedného dňa dosiahli veľké víťazstvo.

Rozmýšľal dlhodobo

Peniaze v prvom rade použili na splatenie všetkých svojich dlhov, ako sú pôžičky na autá, školské pôžičky a hypotéky na dom. Po zaplatení im zostalo približne päť miliónov dolárov. Povedal však, že čítal, že približne 70 percent výhercov lotérie nakoniec „skrachuje po niekoľkých rokoch“, a nechcel, aby sa to stalo aj im.

Peniaze Unsplash/Jp Valery

„Keďže pracujem vo finančnom sektore, nechcel som byť medzi 70 percentami a tiež som už nikdy nechcel pracovať v skutočnej práci. To, čo sme urobili, bolo investovanie troch miliónov do kombinácie podielových fondov, Real Estate Investment Trusts (REIT) a preferovaných akciových fondov pre veľmi stabilný a nerušený prístup s extrémne nízkym rizikom a solídnou návratnosťou,“ povedal.

Dodal tiež, že za zvyšné dva milióny dolárov on a jeho manželka kúpili bytový komplex v hodnote päť miliónov dolárov, „ktorý prináša peňažné toky a poskytuje vysoký výnos s nízkym rizikom“. Keď o svojich snahách informoval svoju rodinu, spočiatku dúfal, že budú hrdí a nadšení z jeho finančnej zodpovednosti, ale všetko nakoniec bolo inak.

Urazená rodina

„[Začali] hovoriť o obrovskom rodinnom výlete, o tom, ako im splatím všetky ich dlhy a o ďalších veciach. Vysvetlil som, že päť miliónov dolárov je veľa, ale málo, keď ich rozdám rodine, a oni sa naštvali,“ povedal. Hovorí, že dôsledku toho, že im odmietol dať peniaze, mu rodina povedala, aby sa s nimi už nerozprával a že „nie je v tejto rodine vítaný“.

Prirodzene, ľudia považovali situáciu za nepokojnú, pričom niektorí v diskusii tvrdili, že rodina bola trúfalá žiadať od nich peniaze. „S manželom sme sa zo žartu rozprávali o tom, čo by sme robili, keby sme vyhrali v lotérii, a obaja súhlasíme s tým, že naším pravidlom číslo jeden by bolo nedávať peniaze nikomu, kto má tú drzosť o ne požiadať,“ napísala jedna žena.

Hádka Unsplash/Ben White

„Boli by ste prekvapení, koľko „príbuzných“ sa zrazu objaví po výhre v lotérii. Bývalý manžel údajného bratranca zo šiesteho kolena bol dvakrát odstránený. Alebo argumenty, kto by mal koľko dostať. Mali by sme dostať viac ako Louis, pretože máme deti a on nie. Úprimne, myslím si, že [pôvodný] výherca urobil správnu vec, keď tie peniaze uchoval,“ dodal ďalší.

Niekto súhlasil, že muž mal pravdu, no argumentoval, že aj tak nakoniec dajú členom rodiny nejaké peniaze. „Osobne by som svojej rodine hodil aspoň 100-tisíc ako jednorazovú platbu. Moja mama, moja stará mama, moji svokrovci a naši synovci; nemáme veľkú rodinu. Bola by to jednorazová platba, ale úprimne, to sme len my. Medzitým sa nechcete stať a nie ste rodinným bankomatom.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:34