Nemocnicu zachvátili plamene. Po zapálení sviečky vznikol požiar, zahynuli traja ľudia (ilu)TASR/AP
StoryEditor

Nemocnicu zachvátili plamene. Po zapálení sviečky vznikol požiar, zahynuli traja ľudia

TASR29.12.2021., 14:12h
Zbytočný požiar pripravil o život troch nevinných ľudí.
Lajkuj Brainee.sk na

Traja ľudia zomreli na Ukrajine po tom, ako sviečka zapálená na pamiatku pacienta, ktorý zomrel na COVID-19, spôsobila požiar na jednotke intenzívnej starostlivosti. Oznámili to v stredu miestni predstavitelia, píše agentúra AFP.

V utorok zamestnanec nemocnice v meste Kosiv, ležiacom v Ivanofrankivskej oblasti na západe krajiny, zapálil v súlade s miestnou tradíciou sviečku na pamiatku nedávno zosnulého pacienta, uvádza sa v oznámení štátnej pohotovostnej služby.

Traja ľudia zomreli na Ukrajine po tom, ako sviečka zapálená na pamiatku pacienta, ktorý zomrel na COVID-19 (ilu) Traja ľudia zomreli na Ukrajine po tom, ako sviečka zapálená na pamiatku pacienta, ktorý zomrel na COVID-19 (ilu) unsplash.com

Sviečka bola zapálená na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde bolo v prevádzke päť koncentrátorov kyslíka. Zariadenia sa okamžite vznietili.

„Neznalosť základných fyzikálnych zákonov a zanedbanie bezpečnostných predpisov viedlo k nenapraviteľným stratám,“ uviedla pohotovostná služba.

O život prišli pri požiari traja ľudia vrátane dvoch pacientov. Štyria ďalší utrpeli popáleniny, z nich dvaja sú v kritickom stave.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:11