Pixabay/Tumisu
StoryEditor

Smetiar vyhral v lotérii 10 miliónov. Všetko minul na drogy a párty, teraz je zase smetiarom

Miroslav Kamody26.12.2021., 17:00h
Od smetiara k smetiarovi je dlhá cesta. Zahŕňa desaťmiliónovú výhru v lotérii, drogy, väzenia, bitky, gambling a prostitútky.
Lajkuj Brainee.sk na

Určite si aj ty niekedy v živote premýšľal nad tým, čo by si urobil, keby sa ti podarí vyhrať v lotérii obrovské množstvo peňazí. Investoval by si? Žil by si luxusný život? Presne teto otázky si kládol aj smetiar Michael Carroll, keď ako 19-ročný vyhral takmer desať miliónov libier. Jeho príbehom by si sa však inšpirovať rozhodne nemal.

Ťažké detstvo

Vráťme sa však na začiatok. Carrollova mama pracovala v továrni na konzervy a jeho otec bol inžinierom v Royal Air Force. Otca však odsúdili na 11 rokov vo vojenskom väzení po tom, čo podobal pár, s ktorým sa predtým pri tanci pobil. Vtedy mal Michael iba 18 mesiacov.

Rodičia sa rozviedli, keď mal sedem rokov, a o tri roky jeho otec zomrel na infarkt. Mal niekoľko nevlastných otcov, pričom minimálne jeden ho bil a zamkýnal v izbe. Carrol uviedol, že bol dyslektik, mal ADHD a v čase, keď končil strednú školu, bol ledva gramotný.

Lotéria Unsplash/dylan nolte

Víťazstvo v lotérii

Čítať a písať sa naučil vo väzení, kde skončil ako 13-ročný za krádež v obchode. Ako 19-ročný pracoval ako smetiar, no usmialo sa na neho výnimočné šťastie. V britskej lotérii v roku 2002 vyhral závratných 9 736 131 libier. V tom čase dokonca nemal ani len bankový účet, ktorý mu nechceli otvoriť pre jeho záznamy v registri trestov.

V momente, keď nadobudol svoje bohatstvo, uviedol, že nebude bezhlavo míňať svoje peniaze. Dokonca si chcel kúpiť iba trojizbový dom blízko jazera, kde by mohol chytať ryby. Niekto by o ňom mohol povedal, že je to ideálny víťaz lotérie. Potom sa však všetko začalo otáčať.

Hlúpe míňanie peňazí

Ako veľký futbalový fanúšik Rangers FC investoval do tímu milión libier. Jedinou investíciou, pri ktorej si Carroll nechať poradiť odborníkmi, bolo založenie investičného dlhopisu v hodnote približne štyri milióny libier. Ten mu generoval mesačný príjem.

Dôkladne mu bolo odporúčané, aby tento účet používal jedine v prípade, že minie všetky ostatné peniaze, pretože výber z neho bol viazaný na obrovské sankčné poplatky. Carroll si túto radu zobral k srdcu, no nikto nečakal, že neprejde ani rok, a on už začne z účtu vyberať, pretože nemal peniaze. Štedro totiž svojej mame, tete a sestre daroval milión libier.

V roku 2005 sa Carroll zúčastnil boxerského zápasu celebrít, v ktorom sa zdalo, že ho porazí Mark Smith , bývalá hviezda televíznej show Gladiators pod menom Rhino. Zápas bol však prekvapivo oficiálne vyhlásený za remízu. V roku 2006 sa stal námetom na dokumentárny film Michael Carroll: King of Chavs.

Cesta na začiatok

V júni 2005 sa dostal pred súd za to, že opitý odpaľoval oceľové gule zo svojej dodávky. Zničil 32 áut a výkladov v meste Downham Market, kde býval. Bol odsúdený na 240 hodín verejnoprospešných prác s varovaním, že mu v prípade ďalšieho bláznivého nápadu hrozí väzenie.

V ňom skončil na deväť mesiacov už vo februári 2006, pretože sa sústavne s niekým bil. Na súde pri vynesení rozsudku bolo konštatované, že od roku 1997 mal Carroll zaznamenaných 42 predchádzajúcich trestných činov. V roku 2006 BBC oznámila, že je takmer na mizine, lebo majetok minul na domy, večerky, gambling, prostitútky, drogy, šperky a autá. Správy však Carroll poprel.

Keď žil vo svojom sídle v Swaffhame, jeho päť rotvajlerov našli mŕtvych s podrezanými hrdlami. Údajne vydieračom zaplatil 130-tisíc libier, pretože sa vyhrážali jeho rodine s brokovnicami. Do sídla sa už nikdy nevrátil. V máji 2010 sa opäť uchádzal o svoju starú prácu smetiara. Povedal však, že neľutuje spôsob, akým minul svoje výhry.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 15:07