Twitter/Amygdala
StoryEditor

Satan v sukni: Irina kvôli vodke umlátila sekerou a kladivom sedemnásť žien

som22.12.2021., 15:00h
Matka dvoch detí Irina Gaidamačuk prezývaná „Satan v sukni“ sa vydávala za sociálnu pracovníčku, aby získala prístup do bytov svojich obetí. Keď si získala ich dôveru, rozbila im lebku kladivom alebo sekerou.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako sa zo 40-ročnej matky dvoch detí stane chladnokrvná vrahyňa? Irina k alkoholu privoňala ešte ako dieťa a už v mladom veku bola závislá. Odobrali ju rodičom. Neskôr, na začiatku deväťdesiatych rokov, sa presťahovala do mesta Krasnoufimsk v Sverdlovskej oblasť v Rusku, kde sa spoznala so svojim manželom Jurijom, s ktorým mali neskôr dve deti. Jurij si bol vedomý problémov, ktoré mala s alkoholom, preto jej odmietal dávať peniaze.

Vydávala sa za sociálnu pracovníčku

Irina sa vynašla a svoju cestu k fľaši si doslova vyvraždila. V roku 2002 sa začala postarším dámam vo svojom domovskom meste predstavovať ako sociálna pracovníčka. Keď sa dostala k nim do bytu, ubila ich kladivom alebo sekerou. V byte potom ukradla všetky cennosti. Občas sa pokúsila svoje stopy zahladiť požiarom, ktorý mal vyzerať ako nehoda. Za peniaze si potom kupovala vodku.

Do roku 2010 zabila celkom sedemnásť stareniek. Najmladšia obeť mala 61 a najstaršia 89. Pri svojej poslednej obeti zmenila taktiku a rozhodla sa predstaviť ako dekoratérka. 

Dlho ju nevedeli dolapiť

Polícia si nevedela dať rady. Bola totiž na zlej stope, celý čas hľadala muža, keďže nikto neveril, že takej krutosti môže byť schopná žena. Pred dolapením Iriny bolo vypočutých viac ako 3000 ľudí.

Správnym smerom ich postrčila až seniorka, ktorá Irine utiekla. Polícii bola schopná povedať len, že vrahom je žena. K dolapeniu potom pomohla susedka jej ďalšie obete, ktorá Irinu presne popísala.

Forenzné psychiatrické vyšetrenie ukázalo, že Gaidamachuk bola spôsobilá. Priznala, že motívom k vraždeniu bezbranných žien bola vodka. Šokujúci bol však rozsudok, s ktorým vrahyňa, ktorej sa začalo hovoriť Satan v sukni, obišla. V roku 2012 dostala od súdu iba 20 rokov, čo je len niečo cez rok za každú obeť. Podľa polície zavraždením celkovo ukradla okolo 1000 eur. 

Šokovaná rodina

Jej najbližší boli v šoku - popisovali ju ako nežnú a zodpovednú matku. Ani jej vlastný manžel netušil, že roky spí vedľa netvora. „Žil som s ňou 14 rokov, ale nikdy som nič netušil,“ povedal jej manžel Jurij, ktorý medzičasom začal nový vzťah

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:51