Dôvody, pre ktoré by ste mali aj v mladosti zavítať k urológoviShutterstock
StoryEditor

Dôvody, pre ktoré by ste mali aj v mladosti zavítať k urológovi

PR článok15.12.2021., 23:00h
Ísť k urológovi je pre mnohých mužov tabu. Avšak, nielen pre mladšie ročníky môže mať podcenenie preventívnej prehliadky u daného špecialistu vážne zdravotné následky.
Lajkuj Brainee.sk na

Kým pre ženy sú pravidelné gynekologické prehliadky samozrejmosťou, u (mladých) mužov to často vyzerá úplne inak. Ak niečo „tam dole“ nie je v poriadku, muži radšej čakajú v nádeji, „že sa to raz a ideálne samo zlepší.

Často je ale opak pravdou. Aj muži by preto mali zájsť k urológovi, pretože včasná preventívna urologická prehliadka môže odhaliť rôzne skryté problémy a zachrániť vám tak drahocenný život.

Urologické problémy sa môžu objaviť aj u mladších ročníkov

Mnohí si mylne myslia, že ich sa tieto veci vôbec netýkajú, pretože telo je mladé a zdravé. Nie všetko sa ale dá tak ľahko odstrániť ako povlak v ústnej dutine jednoduchým bielením zubov.

Treba si  uvedomiť, že za príčinu mnohých ochorení môžu gény, ktoré ste zdedili. Preto, ak ste mali niekoho v rodine s nejakým chronickým ochorením, môže sa objaviť aj u vás.

Problém je, že liečba a odstránenie takejto komplikácie je možné len s konzultáciou lekára. Iba odborník predsa dokáže odhaliť aj skryté dysfunkcie. Na pravidelnej prehliadke môžete túto potrebu liečby včas zistiť a vyhnúť sa tak vysokým nákladom, ktoré sa naopak dajú efektívne využiť na krásnu dovolenku v slnečnom Ománe.

Vyšetrenie urológom nie je bolestivé

Odborní lekári tejto špecializácie často z praxe tvrdia, že mnohí, najmä mladí muži, sa domnievajú, že urologické vyšetrenie je bolestivé a nepríjemné. Opak je pravdou. A muži, ktorí už absolvovali  svoju prvú návštevu u urológa, by vás o tom určite presvedčili. Nejde o žiadne bolestivé vyšetrenia, ktorých sa treba báť tak, ako v prípade, keď niečo podceníte a ochorenie sa musí liečiť invazívnymi zákrokmi. Tak vezmite svoju obľúbenú tašku na rameno a zamierte k urológovi včas.

Váš sexuálny život bude lepší

Mnoho mužov si často neuvedomuje dôsledky svojich činov. Existuje množstvo urologických ochorení a tiež liekov, ktoré majú negatívny vplyv na mužské sexuálne funkcie. To môže viesť k neželaným problémom v posteli, čo môže byť pre oboch partnerov dosť nepríjemné.

Ak teda chcete svoje pohodlné matrace na mieru využívať s polovičkou naplno a bez obmedzení, neváhajte si nájsť aj v mladom veku čas na návštevu urológa.

Môžete lepšie a včas reagovať

Ak poznáte svoje telo a boli ste informovaní u urológa o chorobách alebo rôznych nebezpečných a možných príznakoch, môžete v prípade podozrenia lepšie a včas reagovať. Zaoberať sa svojím telom nielen v posilňovni, má pre každého muža zmysel. Len tak môžete identifikovať problémy, o ktorých sa nehovorí vždy ľahko.

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:48