Thajský kráľ sa bojí zvrhnutiaTASR/AP/Sakchai Lalit
StoryEditor

Thajský kráľ sa bojí zvrhnutia. Do Bavorska sťahuje poklad, milenky aj pudle

sloiDnes05.12.2021., 08:00h
Po roku, ktorý strávil kvôli koronavírusu vo svojej domovskej krajine, sa thajský kráľ Mahá Vatčirálongkón, známy aj ako Rama X., vrátil do Bavorska.
Lajkuj Brainee.sk na

Okrem dvoch nových mileniek, ktoré rozšírili jeho hárem, so sebou vládca priviezol aj časť svojej domácnosti. Od konca októbra zamierilo z Bangkoku do Mníchova niekoľko lietadiel, ktoré prevážali panovníkove cennosti.

Okrem nových členiek háremu a tridsiatich pudlov nechal do Bavorska tajne prepraviť umelecké diela, cennosti a poklady z thajských chrámov najmenej štrnástimi špeciálnymi letmi, píše denník Bild. K premiestneniu majetku podľa denníka dochádza preto, že sa kráľ bojí zosadenia z trónu.

Rama X. nechal náklad s hmotnosťou niekoľkých ton označiť ako „diplomatickú batožinu“. Nemeckí colníci tak nemali oprávnenie ho skontrolovať.

Škótsky novinár zameriavajúci sa na ľudské práva Andrew MacGregor Marshall načrtol dôvod, prečo Rama X. nezostáva vo svojej krajine. „Kráľ sa v Thajsku necíti dobre. Musí tam reprezentovať a nemôže uzákoniť všetky svoje rozmary. V Bavorsku si môže užívať všetky slobody so svojím háremom a milenkou Koi,“ uviedol novinár.

Žije v hoteli

Od roku 1972 bol Vatčirálongkón thajským korunným princom. Na trón nastúpil až 1. decembra 2016, po smrti svojho otca, oficiálna korunovácia ale prebehla až v máji 2019.

V marci minulého roka sa kráľ presťahoval do štvorhviezdičkového hotela v bavorskom letovisku Garmisch-Partenkirchen, ktorý obsadil so svojim háremom dvadsiatich žien. Kvôli covidu pritom mali byť hotely a ďalšie ubytovacie služby zatvorené.

Nemecký minister zahraničia Heiko Maas sa v októbri 2020 nechal počuť, že si nemecká vláda nepraje, aby kráľ vládol svojej krajine z Nemecka. Rovnaký názor zastávajú pravdepodobne aj Thajčania, ktorí od júna minulého roka konajú demonštrácie za reformu monarchie a ústavy.

Thajský kráľ Thajský kráľ sa bojí zvrhnutia Facebook/Benzino Barresi

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:22