Reprofoto//sambadenglish
StoryEditor

Farmár pred 17 rokmi zaparkoval v lese a už tam zostal. Našiel ho až lekár s vakcínou

som20.11.2021., 10:00h
Šesťdesiatročný muž žije už takmer dve dekády v divočine vo svojom aute.
Lajkuj Brainee.sk na

Podobne ako známy dobrodruh Christopheru McCandlessov, ktorého život mimo civilizácie v opustenom aute bol zvečnený v knihe Útek do divočiny (Into the Wild) a rovnomennom filme, sa farmár Chandrashekar z Indie rozhodol žiť v divočine.

Mal na to prostý dôvod. Je to takmer 20 rokov čo sa ukázalo, že nedokáže splatiť podnikateľskú pôžičku. Síce pár dní pobýval u sestry, práve u nej sa definitívne rozhodol, že potrebuje žiť sám, najlepšie niekde uprostred divočiny. Až po 17 rokoch ho v lese vyhľadal zdravotnícky tím s vakcínou proti covidu-19.

Do civilizácie sa vrátiť zatiaľ nechystá

Už 17 rokov je farmárovou strechou nad hlavou niekoľko plachiet a prestieradiel a dnes už staručké nepojazdné auto. Žije v oblasti Adthale v juhozápadnom indickom štáte Karnátaka. Na pravidelné návštevy k nemu dochádzajú iba slony, gepardy a hady. 

Necíti túžbu sa vrátiť, ani keď sa divoké hady dostanú do jeho auta. Rýchlo ich chytí a vráti ich späť do džungle.

„Ľudské bytosti sú jedovatejšie a nebezpečnejšie ako voľne žijúce zvieratá,“ povedal pre portál Sambadenglish.

Dnes ho živí výroba prútených košov, ktoré vymieňa za jedlo. Viac k životu momentálne nepotrebuje. 

Príbeh Chandrashekara naplnil stránky médií až s návštevou zdravotníkov, ktorí v teréne očkujú proti covidu-19. Zdravotnícka prehliadka sa skončila verdiktom, že sa bývalý farmár teší plnému zdraviu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 13:20