Macaulay Culkin nerád pozerá filmy Sám domainstagram.com/Beyond the Box Office
StoryEditor

Macaulay Culcina využívala rodina a táto známa osobnosť má brata kriminálnika. Rodinu si nevyberáš

Marcela Kašpárková12.11.2021., 07:00h
Hovorí sa, že rodinu si nevyberáš.
Lajkuj Brainee.sk na

Pre známe osobnosti sú citlivou témou, o ktorej sa nehovorí. Niektoré vnímali a vnímajú svojich príbuzných ako príťaž, ale utiecť sa pred nimi nedá. Každý ich zvláda inak, píše portál iDnes.cz.

Niekedy sa jednoducho medzi bielymi ovcami objaví jedna čierna. To však neznamená, že by ju ostatní nemali radi, len sa kvôli nej viac trápia.

Pozrite si známe prípady slávnych osobností, ktoré sa za svoju rodinu hanbia, iní sa s ňou súdia a ďalší zas nevedia svojim "najbližším" prísť na meno.

Cisár, ktorý ošedivel smútkom

Kaštieľ Mayerling sa nachádza asi 40 kilometrov od Viedne a 30. januára 1889 sa na ňom odohrala veľká tragédia. Ráno v ten deň tu bol nájdený mŕtvy korunný princ Rudolf Habsburský, jediný syn cisára Františka Jozefa I. a jeho manželky Sissi, právoplatný následník rakúsko-uhorského trónu.

Vedľa neho ležala mŕtva mladá žena. Bolo jasné, že obaja zomreli násilnou smrťou.

Nešťastnou dievčinou a Rudolfovou vtedajšou milenkou bola sedemnásťročná baronesa Mary Vetserová a dodnes sa úplne presne nevie, čo sa v kaštieli stalo.

Wikimedia/Vincenz Katzler

​Rudolf zrejme zastrelil ju a potom seba, ale medzi ľuďmi sa šírili aj fámy, že pár bol zabitý na príkaz cisára, pretože jeho syn robil celé roky monarchii veľkú hanbu. Jeho veľkou slabosťou boli ženy a mal ich neúrekom hoci bol ženatý s belgickou princeznou Stefaniou a mal s ňou dcéru.

Manželstvo nefungovalo a Rudolf sa chcel rozviesť aj kvôli tomu, že jeho pani už nemohla mať ďalšie deti. Ako by aj mohla, keď ju nakazil kvapavkou. Rudolf dokonca istú dobu udržoval intímne styky s matkou Mary.

Niet divu, že pri takomto štýle života chytil pohlavnú chorobu, začal mať rôzne zdravotné problémy a užíval morfium. Cudzí mu nebol ani alkohol a často sa utápal v depresiách. Niekedy vraj hovoril o tom, že si siahne na život.

Dnešní psychológovia by povedali, že je jasné, prečo bol nevyrovnaný. Malý Rudolf túžil po otcovej láske, lenže František Jozef ho vychovával prísne ako budúceho vojaka. Matka Sissi mala veľa vlastných problémov, ktoré sa ešte prehĺbili po tom, keď roku 1857 zomrela jej dvojročná dcéra Žofia.

Rudolf bol inteligentný a zdalo sa, že raz by sa mohol stať aj pomerne pokrokovým vládcom ríše. Kritizoval však otcovo panovanie, dokonca o ňom písal tajne pod pseudonymom nelichotivé články do novín.

Napriek tomu ho František Jozef mal rád, traduje sa, že keď sa dozvedel o synovej smrti, skoro sa zrútil. Celú noc potom kľačal pri synovej rakve a behom pár hodín zošedivel. To bolo pre mnoho ľudí jasným dôkazom, že sa nezdarného syna nechcel zbaviť.

Avšak osud mal pre Františka Jozefa pripravené ďalšie straty. V roku 1898 zomrela rukou atentátnika jeho žena Sissi a o šestnásť rokov neskôr bol v Sarajeve spolu s manželkou Žofiou zabitý aj cisárov synovec a nástupca František Ferdinand d’Este.

Madonna a bratia

Speváčka Madonna pochádza zo šiestich detí, jej matka ich priviedla na svet medzi rokmi 1956 až 1962 a nasledujúci rok zomrela na rakovinu. Madonna veľmi nehovorí o svojom staršom bratovi Anthonym, ktorý holduje alkoholu a niekoľkokrát skončil aj na policajnej stanici.

Marek Navrátil

​Dlho žil na ulici a žaloval slávnu sestru, že sa oňho nestará. Tá však mala ťažké srdce aj na brata Christophera, ktorý vydal kontroverznú knihu s názvom Život s Madonnou. Sestru v nej nešetril a ľudia z ich okolia tvrdili, že to urobil aj preto, že s ním Madonna prestala spolupracovať ako s tanečníkom, asistentom a garderobiérom.

Mariah Careyová a setra na ulici

Speváčka Mariah Careyová sa zas roky nerozpráva so staršou sestrou Alison. Keď sa ich rodičia rozviedli, Mariah dostala do starostlivosti matka a Alison bola pridelená otcovi.

Mariah Carey Mariah Carey Reuters

​V pätnástich sa prvýkrát vydala, potom porodila syna, rozviedla sa, znovu sa vydala a mala ďalšie dieťa. Živila sa prostitúciou, dnes je HIV pozitívna a väčšinou vraj žije na ulici.

Meghan Markleová

V poslednom čase sa asi najviac hovorilo o blízkych ľuďoch bývalej herečky Meghan Markleovej, predovšetkým o jej otcovi. Keby sa Meghan nezamilovala do princa Harryho, vnuka britskej kráľovnej Alžbety, jej príbuzných by nikto neriešil.

Bývalá hollywoodska herečka a aktivistka Meghan Markleová v máji vymenila svoju kariéru za britskú kráľovskú rodinu, keď sa vydala za princa Harryho. Bývalá hollywoodska herečka a aktivistka Meghan Markleová v máji vymenila svoju kariéru za britskú kráľovskú rodinu, keď sa vydala za princa Harryho. Reuters

​Takto sa však pozornosť uprela na svojrázneho otca Thomasa, matku Doriu, ktorá je cvičiteľkou jogy a na Meghaninho brata Thoma. Ten totiž napísal pred svadbou Harrymu list, že jeho sestra sa do kráľovského paláca nehodí. Hádky na najrôznejšie témy vedie Meghan (hlavne) so svojím otcom stále.

Princ Harry

Aj Harry má sebou minulosť, ktorou robil starým rodičom a otcovi Charlesovi starosti. Fajčil marihuanu, podvádzal pri testoch a raz prišiel na školský večierok v nacistickej uniforme.

Pozrite sa na najväčšie škandály princa Harryho (ilu) Pozrite sa na najväčšie škandály princa Harryho (ilu) TASR

​A nakoniec si vzal rozvedenú americkú herečku Meghan, čo bolo pre konzervatívnu kráľovskú rodinu dosť náročné.

Macaulay Culkin využívaný rodinou

Slávny detský herec má štyridsaťjeden rokov a na dobu, keď bol roztomilým chlapčekom pred kamerou, nespomína rád. Dokonca viní svojich rodičov, že mu pokazili detstvo tým, že ho nútili nakrúcať.

Macaulay Culkin nerád pozerá filmy Sám doma Macaulay Culkin nerád pozerá filmy Sám doma instagram.com/Beyond the Box Office

​Rodina so siedmimi deťmi žila v chudobe, a tak sa im veľmi hodilo, že malý Macaulay prejavoval herecký talent a režisérom sa páčil. Chlapec začal čoskoro zarábať milióny, avšak na detské hry a bezstarostnosť nebol čas. V dospelosti dokonca otca s mamou dostal na súd za to, že utrácali jeho peniaze. A vyhlásil, že hlavne otca nechce nikdy vidieť.

Christina Aguilerová a násilný otec

TASR/AP

​S otcom nechce mať nič spoločné ani známa speváčka. Síce s ním od detstva, kedy sa jej rodičia rozviedli, nežila, ale nedokáže zabudnúť na to, ako bil jej mamu a vraj aj ju.

Katy Perryová

83 miliónov dolárov (72,7 milióna eur) 83 miliónov dolárov (72,7 milióna eur) Reuters

​Partnerka herca Orlanda Blooma, má tiež problematické vzťahy s otcom Keithom Hudsonom. Nahneval ju svojimi protižidovskými názormi a podľa neho mu zas ona robí hanbu svojimi vystúpeniami.

Reese Witherspoonová

Reese Witherspoon Reese Witherspoon instagram.com

​Brat herečky mal problémy za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a násilné vniknutie do domu svojej susedky, ktorú takmer znásilnil.

Rodina Douglasovcov

Jednoduché to nemajú ani v rodine Douglasovcov. Herec Kirk mal s dvomi ženami štyroch synov, ale najviac starostí mu robil najmladší Eric, ktorý bol niekoľkokrát zatknutý za to, že ušiel z miesta nehody, ale aj za držanie drog.

Kirk Douglas Kirk Douglas Reuters

​Tie spolu s alkoholom boli Ericovou slabosťou a následne aj príčinou smrti. Podobné problémy s potomkom mal aj Kirkov najstarší syn, herec Michael Douglas. Aj on sa ženil dvakrát a s prvou ženou Diandrou dali život synovi Cameronovi. Ten v dospelosti drogy nielen užíval, ale aj predával a odsedel si pár rokov. Avšak vinu priznal aj Michael, vraj bol Cameronovi zlým otcom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:53