Nevestinec chce prilákať viac zákazníkovfacebook.com/Spectrum FM Costa Almeria
StoryEditor

V nevestinci vo Viedni klientov očkujú. Potom ich za dievčatami púšťajú zadarmo

iDnes10.11.2021., 16:00h
Nechal by si sa zaočkovať, aby si mohol vstúpiť do nevestinca? Takéto pravidlo začalo platiť u našich susedov.
Lajkuj Brainee.sk na

Úroveň očkovania v Rakúsku patrí k najhorším v západnej Európe. Plne očkovaných je zhruba 64 percent obyvateľov. Vláda z tohto dôvodu zaviedla nové, prísnejšie opatrenia. Týkajú sa predovšetkým práve ľudí bez očkovania proti ochoreniu Covid 19, píše portál Idnes.

V reakcii na zrýchľujúce sa šírenie koronavírusu v Rakúsku prišiel viedenský nevestinec Fun Palast s ponukou, ktorá má ľudí motivovať k očkovaniu. Ponúka zákazníkom voľné poukážky na tridsať minútové sedenie v „saunovom klube“. Jedinou podmienkou je, že si v zariadení nechajú pichnúť injekciu s očkovacou látkou. 

Chcú prilákať viac zákazníkov

Na mnohých verejných miestach už nie je možné preukazovať sa negatívnym testom. Vláda oznámila, že pre vstup do reštaurácií alebo na kultúrne a športové podujatia bude potrebný doklad o vakcinácii alebo prekonaní choroby.

K podpore očkovania proti ochoreniu sa rozhodol prispieť aj nevestinec vo Viedni. Tým, ktorí využijú ponuku vakcinácie, poskytne poukážky na bezplatnú návštevu. Zariadenie Fun Palast tak dúfa nielen vo vyššiu zaočkovanosť, ale aj počet klientov, ktorých v čase pandémie značne ubudlo.

„Rovnako by som sa nechal očkovať, no vďaka nevestincu sa to urýchlilo. Akciu vo Fun Palast zorganizoval môj známy, tak som do toho šiel,“ uviedol Gerhard, jeden z návštevníkov. Šírenie nákazy v posledných týždňoch v Rakúsku výrazne zosilnelo. V pondelok hygienici odhalili 8 178 nových prípadov. Vzrástol aj týždenný priemer a to na hodnotu 8 080.

​Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, ktoré vlastní aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 01:55