Poslal svoju fotku, namiesto masky si pokreslili tvár: 10 hlúpych zlodejov, ktorí sú skôr na smiech (ilu)pixabay.com
StoryEditor

Obeti poslal svoju fotku, namiesto masky si pokreslili tvár: 10 hlúpych zlodejov, ktorí sú skôr na smiech

ros17.10.2021., 09:00h
Vyzerá to tak, že títo zlodeji si svoje činy dobre nepremysleli a počas krádeží prestali používať hlavu.
Lajkuj Brainee.sk na

Namiesto masky permanentná fixka

Čo urobí hlúpy zlodej, ktorý si zabudne na tvár dať pančuchu? Pokreslí si tvár permanentnou popisovačkou. Pred dvanástimi rokmi to spravili dvaja muži, Joey Miller a Matthew McNelly, ktorí sa pokúšali takto vlámať do jedného domu, uvádza portál CNN. Navyše to policajtom ešte viac uľahčili, ktorí ich začiernené tváre okamžite spoznali. Tí sa na tom všetkom len zasmiali, keďže sa dovtedy so žiadnym takýmto prípadom nestretli.

Nerozbije okno ale hlavu

Kamera zachytila dvoch mužov v Šanghaji, ktorí sa snažili vylúpiť sklad tým, že rozbijú okno, uvádza portál Medium. Skúsili použiť naozaj skvelý nástroj - tehlu. Ak by však jeden z nich netrafil svojho zločineckého partnera namiesto skla, možno by sa to zaobišlo aj bez zranení.

Do vzduchu chcel vyhodiť rovno celý bankomat

Muž z Austrálie bažil po peniazoch. Spôsob, akým ich plánoval ukradnúť, je však maximálne hlúpy. Jedného dňa sa totiž rozhodol, že vyhodí celý bankomat do vzduchu. Túto jeho šialenú taktiku zachytila kamera, takže si celý proces môžeš pozrieť aj na videu:

Vlčí hlad je mocný pán

Jeden Kalifornčan vtrhol do pizzerie, aby si prilepšil o nejakú tú finančnú hotovosť. Asi mu začalo poriadne vyhrávať v bruchu, pretože namiesto toho, aby zhrabol peniaze a zutekal, si zmyslel, že má chuť na pizzu. Tú si dokonca aj sám pripravil. Okrem toho sa tiež ulakomil na dodávku, no krátko nato ho chytili. Asi sa mal pred krádežou poriadne najesť...

Ako mimozemšťania

Centrofixku možno porazí už len hliníková fólia. Tú si ako maskovanie vybrali dvaja lupiči z Brazílie, uvádza portál CNN. Mysleli si totiž, že takto ich kamera nezachytí. Zábery však ukazujú dvoch mužov plaziacich sa po zemi v improvizovaných hliníkových oblekoch, neďaleko hlavného trezoru banky. Samozrejme, že sa spustil alarm a dvoch "šikovných" lupičov si našla polícia.

Zdvihol telefón

Amatérsky zločinec Christopher Kron urobil počas krádeže reštaurácie naozaj mnoho chýb. Nielenže spustil tichý bezpečnostný alarm, ale keď mu pracovník z firmy, ktorá vyrábala takéto bezpečnostné zariadenia, volal do reštaurácie, Kron zdvihol telefón a predstavil sa skutočným menom. Aby toho nebolo málo, na druhý deň sa do rovnakej reštaurácie ešte aj vrátil. Zamestnanec ho spoznal a Krona na mieste zatkli, uvádza portál Ranker.

Do pol pása nahý

John Pearce sa pokúsil vykradnúť jeden dom v meste Datford v Anglicku, no pri pokuse dostať sa dnu cez okno, sa mu zachytila šnúrka od topánky. Takto zostal visieť pre očami všetkých okoloidúcich, uvádza Daily Mail. Tričko sa mu zhrnulo dole, takže sa ani nečudujeme, že sa mu až do príchodu polície posmievali.

Dostala ho výplatná páska

Obyvateľovi Illinois skrsla v hlave myšlienka vykradnúť banku, no celé to nejako nedomyslel. 40-ročný muž vošiel do banky a podal mužovi za priehradkou výhražný papier, v ktorom ho vyzýval, aby mu okamžite dal peniaze, inak bude strieľať. Pokladník mu zo strachu vydal 400 dolárov a zlodej zmizol. Absolútne ho netankovalo to, že výhražnú správu napísal na druhú stranu svojej výplatnej pásky, kde bolo samozrejme jeho meno a adresa, píše portál Readers Diggest. O chvíľu mu tak na dvere klopali policajti.

Zabýval sa

V roku 2014 ostal starší manželský pár z Anglického grófstva Lancashire veľmi prekvapený, keď vo svojej posteli objavili neznámeho muža. Vtedy 28-ročný Lukasz Chojnowski sa k nim vlámal a chcel ukradnúť nejaké tie peniaze, uvádza BBC. Niežeby utekal, jemu sa v dome tak zapáčilo, že tu poumýval riady, opral si spodnú bielizeň a dokonca nakúpil niekoľko potravín. Vyviazol s podmienkou a musel zaplatiť páru náklady vo výške 200 libier.

Poslal svoju fotku

Jeden zlodej z mesta Rotherham v Anglicku sa odfotil a omylom poslal svoju fotku kolegom obete, ktorú okradol. Našli uňho ukradnuté hodinky značky Rolex v hodnote 4 000 libier, skryté za radiátorom. Vtedy sa 25-ročný Keast k činu priznal. Uväznili ho na dva roky a osem mesiacov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:43