ludiaFacebook/Worldandnews Highlights
StoryEditor

Šokujúce fotografie: V Brazílii sa ľudia bijú o kosti. Hladomor v krajine eskaluje

iDneskov05.10.2021., 12:30h
Svet zasiahla séria snímkov, na ktorých sa hladujúci ľudia na predmestí Rio de Janeiro prehrabávajú obrovskou kopu kostí a mäsa v snahe nájsť si niečo na jedenie.
Lajkuj Brainee.sk na

Kvôli pandémii trpí hladom takmer 20 miliónov Brazílčanov. Fotografie upozornili na zhoršujúcu sa ekonomickú krízu. Fotografie, ktoré nafotil na juhu Ria fotožurnalista Domingos Peixoto, ukazujú ako sa ľudia prehrabávajú kosťami a mäsom v zadnej časti nákladiaku. Ten s hromadou zbytkov neskôr zamieril do miestneho podniku, kde sa vyrábajú granule pre domáce zvieratá a mydlo. Uvádza iDnes.cz.

„Niektoré dni sa mi chce plakať, “ popísal situáciu šofér kamiónu José Divino Santos denníku Extra„Predtým za mnou ľudia prišli a poprosili ma o kosti pre svojho psa. Teraz ma o ne prosia, aby sami mali čo jesť, “ hovorí Santos. Šofér po zvyšné mäso a kosti pravidelne chodí do supermarketov. Firma, pre ktorú pracuje, ho raz za týždeň vyšle časť zbytkov rozdať v Riu.

FAd994cXIAIAZFf ludia Twitter/Jornal O Globo

​Do nákladiaku si prišla niečo vybrať aj päťdesiatjeden ročná Denise da Silva, ktorá potrebuje nakŕmiť svojich 5 detí a 12 vnúčat. „Je to už dávno, čo som videla trochu mäsa. Ešte pred pandémiou. Som za to nesmierne vďačná, “ povedala o zbytkoch.

FAd_t0VX0Ag3irq ludia Twitter/Jornal O Globo

​Chodí sem aj štyridsaťosem ročná nezamestnaná Vanessa Avelino de Souza. „Mäso oddelíme a očistíme. Z kostí uvaríme polievku. Po smažení si tuk z mäsa necháme a použijeme ho na ďalšie jedlo. Nemáme takmer nič. To, čo nám dajú, je dar, “ uviedla žena. 

Autor fotografií, sedemdesiatpäť ročný fotograf Peixoto povedal, že ho scéna v kamióne totálne šokovala, aj po 30 rokoch dokumentovania vojny drogových gangov.

„Potom, čo som videl, ako sa ľudia prehrabávajú mäsom a kosťami, som niekoľko dní nespal, pretože som sa to snažil spracovať. V živote som v uliciach nevidel toľko bezdomovcov, “ uviedol.

xtxCr7co (1) kosti Twitter/Jornal O Globo

Brazília sa zmieta vo fatálnej kríze, počas pandémie tam na covid-19 zomrelo viac ako 598 000 ľudí. Milióny obyvateľov nemajú na jedlo a obávajú sa o svoju budúcnosť.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:55