ŠportFacebook/Maroš Molnár
StoryEditor

Cez sviatky si netreba odopierať jedlo, ale dbať na dostatok pohybu, hovorí kondičný tréner Maroš Molnár

TASR17.04.2022., 14:34h
Pohyb cez sviatky je dôležitý.
Lajkuj Brainee.sk na

Počas veľkonočných sviatkov si ľudia nemusia odopierať obľúbené jedlá, treba však dbať na množstvá a najmä na dostatok pohybu. Vhodnou alternatívou môže byť napríklad aj prechádzka v lese.

Sviatky podľa neho nemusia byť o tom, aby ľudia sebe či svojim deťom odopierali obľúbené alebo sviatočné jedlá. Problém vidí vo zvyku zostávať počas sviatkov doma alebo na návšteve, kde len jedia, pijú a hodujú.

Neodopieraj si, ale hýb sa

„Nie je problém, že si dáte šalát, nie je problém, že si dáte šunku. Problém je v množstvách a v tom, že nie je zabezpečený žiadny pohyb," ozrejmil Molnár.

​Podotkol, že pohyb nemusí automaticky znamenať cvičenie alebo posilňovanie. Postačí napríklad prechádzka v prírode či pobyt v záhrade.

Prechádzka Les Unsplash/Kelly Sikkema

„Veď je štátny sviatok, je voľno. To znamená, že aj rodičia môžu s deťmi stráviť oveľa viac času a po raňajkách sa ísť prejsť do lesa a stráviť tam čas. Môže to byť naháňačka alebo môžu ísť na záhradu okopávať," vysvetlil Molnár.

Dodal, že kľúčové je prekonať komfort a urobiť pre seba či svoje deti niečo navyše.

„A potom si aj tie sviatky viac užijete," doplnil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:07