Štvornásobný medailista zrážku neprežilTASR
StoryEditor

Zahynul slovenský cyklista Adrián Babič, počas tréningu mal zrážku s motorovým vozidlom

Radka Rosenbergová27.05.2021., 13:25h
Nešťastie sa stalo v stredu, k tragédii sa vyjadrila aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá kritizuje bezohľadných vodičov.
Lajkuj Brainee.sk na

Štvornásobný medailista, vynikajúci a nádejný deaflympionik, 24-ročný cyklista Adrián Babič včera zahynul po kolízii s motorovým vozidlom počas tréningu. Informoval o tom Deaflympijský výbor Slovenska  na svojej sociálnej sieti. 

„Členovia Deaflympijského výboru Slovenska spomínajú na Adriána ako skromného a príjemného mladíka a v myšlienkach sú teraz s jeho matkou a trénerkou, ktoré boli jeho veľkými oporami na ceste za úspechmi,“ uviedli na facebookovej stránke. 

K smutnej správe sa vyjadrila aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. „24-ročný vynikajúci cyklista, Adrián Babič, bol včera na mieste mŕtvy. Počas tréningu ho zrazil ďalší bezohľadný vodič, jeden z mnohých, ktorí nedokážu tolerovať cyklistu ako plnohodnotného účastníka cestnej premávky,“ napísala na svojom Facebooku.

Podľa nej sú cesty pre cyklistov mimoriadne nebezpečné. „A nie je to len šírkou ciest. Každý, kto si to mylne myslí, by si mal prísť pozrieť aké úzke sú cesty v Belgicku, v Bruseli a ako sa napriek tomu cítia cyklisti bezpečne. Vodiči ich tolerujú, lebo zákon cyklistov chráni,“ uviedla v statuse.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:07